Maassluise zeeslepers bij de Wereldhavendagen

Redactie 12-09-2019
Foto: Hans van der MeerDe Maassluise sleepboten Elbe en Furie waren ook te bewonderen tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam.

In Rotterdam kijkt de organisatie van de Wereldhavendagen terug op een succesvolle 42e editie dat plaatsvond op 6, 7 en 8 september. Nadat de zaterdag werd afgesloten met een spectaculaire avondshow en vuurwerk, was dankzij het mooie weer de zondag de drukstbezochte dag. In totaal genoten over het hele weekend naar schatting 345.000 mensen van de vele activiteiten op de kade, de demonstraties op het water en de excursies.

Maassluizer Hans van der Meer was een van de vele bezoekers van dit grootse jaarlijkse maritieme evenement van Nederland en maakte deze prachtige foto van de Elbe en Furie met Hotel New York op de achtergrond.

Het thema van de 42e Wereldhavendagen was 'MariTeam', waarmee de organisatie de schijnwerper zette op het teamwork van alle mensen die dagelijks keihard werken aan het succes van Rotterdam als maritieme hoofdstad en zijn haven. Bezoekers konden via tal van activiteiten op de kade, demonstraties op het water en excursies kennismaken met alle teamspelers die de Rotterdamse haven rijk is. Daarnaast was er een uitgebreid cultureel programma in de stad.