H.V. Unitas'63 verhuist binnenkort naar M.S.V.' 71

Redactie 12-09-2019
Foto: H.V. Unitas '63Het nieuwe handbalveld ligt er klaar voor.

Na een lange periode van plannen en vergaderen is het nu bijna zover. De verhuizing van handbalvereniging Unitas '63 is een kwestie van een aantal weken.

Wat bijna twee jaar geleden begon als een idee, heeft na vele vergaderingen en veel enthousiasme van beide verenigingen geleid tot waar ze nu staan. Aangezien het ledenaantal van Unitas'63 de afgelopen jaren is gedaald en doordat een handbalseizoen voor de helft op het veld en voor de helft in de zaal gespeeld wordt, is het hebben van een eigen kantine niet meer haalbaar. Ook het handbalveld en de accommodatie waren dringend aan renovatie toe. De vereniging heeft verschillende mogelijkheden bekeken en onderzocht waarbij de verhuizing richting Maassluis West de beste optie bleek; waar zij met open armen door M.S.V. '71 zijn ontvangen. Twee verenigingen kunnen natuurlijk de beste intentie hebben maar daarmee is het nog niet rond. Mede dankzij de wethouder, de gemeente en de MSR, die zich positief opstelden ten opzichte van de plannen, kwam er uiteindelijk groen licht voor de realisatie van een nieuw veld en bergruimte op de locatie van M.S.V.'71.

Vlak voor de bouwvak is er begonnen met het afgraven van de grond op het complex van M.S.V. '71 voor de aanleg van het nieuwe veld. Het asfalteren moest even wachten tot na de bouwvak. Op maandag 2 september was het eindelijk zover. Diverse asfalteermachines zijn aan het werk gegaan om het veld neer te leggen. De lijnen volgden 2 dagen later. Nu is het nog wachten op de levering van de doeltjes en het plaatsen van het hekwerk. Als dit geplaatst is zal H.V. Unitas '63 zo snel mogelijk verhuizen om de resterende veldwedstrijden te spelen op het complex van M.S.V. '71. De handbalvereniging zal hierbij gebruik maken van de kleedkamers en kantine van de voetbalvereniging.

De definitieve verhuisdatum is nog niet exact bekend maar het schoolhandbaltoernooi wat gepland staat op woensdag 9 oktober zal plaatsvinden op het nieuwe veld. Hier hoopt de vereniging vele schoolkinderen te mogen ontvangen om met zijn allen een leuke middag de handbalsport te ervaren.