Ideeën genoeg voor hergebruik oude sluisdeuren

Redactie 12-09-2019
Foto: Roger van der Kraan (archief)Er zijn idee\u00ebn genoeg voor het hergebruik van de oude sluisdeuren.

Bij het vervangen van de sluisdeuren van de Monstersche Sluis werd afgesproken dat de oude een nieuwe functie zouden krijgen en dat Maassluizers daarvoor ideeën konden spuien. Volgens Stichting Monstersche Sluis kwamen er sindsdien de nodige ideeën binnen.

door Chrit Wilshaus

Want velen vonden en vinden dat de oude sluisdeuren, die niet meer voldeden, voor Maassluis behouden zouden moeten blijven. Volgens Monstersche Sluis-voorzitter Bert de Reuver kwamen er genoeg ideeën binnen om de oude deuren nuttig te kunnen hergebruiken. "En dat past ook helemaal in het streven van het college om een circulaire economie te bevorderen. Als Stichting hebben we de oude deuren aan het college aangeboden met de vraag om in overleg met ons de wensen van onze inwoners uit te voeren." Geopperd is bijvoorbeeld om de deuren op een rotonde te plaatsen, of bij de ingangen, zowel weg als water, van de stad. Iemand anders stelde voor om er een klimrek van te maken en dat de plaatsen in natuurspeeltuin Avonturis. Of bij de ingang van het stadhuis. Weer iemand anders stelde voor om er zitbanken van te maken.

Stichting Monstersche Sluis biedt het college aan mee te willen denken bij het realiseren van het plan of de plannen.

Met het (binnenkort?) plaatsen van de loopbruggen voor de sluiswachters is de Monstersche Sluis weer helemaal in haar oude glorie hersteld. Sinds de heropening van de waterdoorgang zijn de vrijwillige sluiswachters al veel weekenden druk geweest met het bedienen van de sluis en niet te vergeten de bruggen.