Beddenspecialist Spijker Na ruim een eeuw gaan de deuren sluiten

Redactie 09-09-2019
Foto: PRAnk en Jaap gaan, na bijna 50 jaar in de winkel te hebben gewerkt, genieten van het nietsdoen.

Beddenspecialist Spijker – in meer dan een eeuw uitgegroeid tot een begrip in Maassluis en omstreken – gaat haar deuren sluiten. Jaap en Anke Spijker zijn de derde generatie eigenaar van een winkel die vele Maassluizers kennen als expert op het gebied van slapen en een goede nachtrust. Na bijna 108 jaar komt er nu een eind aan dit familiebedrijf met een rijke historie.

"Ank en ik gaan de tijd nemen voor het nietsdoen", grapt Jaap. "Maar met een werkzaam leven van bijna 50 jaar is dat voor ons ook een welkom vooruitzicht. Meer tijd voor elkaar, de kinderen, kleinkinderen en onze vrienden."

Van complete woninginrichting naar beddenspecialist

In 1980 namen Jaap en Anke de winkel over van Jaaps vader en gingen zij door onder de naam "Interieurverzorging J. Spijker". Destijds een zaak die complete woninginrichting verzorgde en naast particulieren ook de zakelijke markt bediende. "Toen we zagen dat specialisatie de trend werd, hebben we een aantal keuzes gemaakt en bepaalde activiteiten afgestoten. We zijn ons vanaf dat moment meer en meer gaan richten op slaapcomfort en zijn vanaf 2006 een Beddenspeciaalzaak", gaat Anke verder. "Maar nog wel gewoon 6 dagen open en niet van 9 tot 5," vult Jaap aan. Met gerenommeerde merken en onderscheidend op het gebied van advies en service kreeg Beddenspecialist Spijker in 2012 een letterlijke bekroning in de vorm van het Predicaat Hofleverancier.

Voortzetting of stoppen?

In de jaren daarna is het gesprek over de toekomst van de winkel vaak aan de orde geweest. Jaap: "Wij wilden uiteraard graag iemand aantrekken om onze gezonde en florerende winkel over te nemen en zo voort te laten bestaan. Wij zijn dan ook met meerdere partijen om de tafel gaan zitten om een enthousiaste ondernemer te vinden die ons niveau kan en wil doorzetten." Dat is Jaap en Anke helaas niet gelukt en dus hebben zij eerder dit jaar de knoop doorgehakt om te stoppen. Voor hen een moeilijk, maar begrijpelijk besluit.

Leegverkoop

Op 3 september is de leegverkoop gestart en die gaat de komende maanden door. Dit betekent hoge en oplopende kortingen op matrassen, boxsprings, dekbedovertrekken enzovoorts. Allemaal kwaliteitsproducten van bekende merken. "We adviseren mensen vooral niet te lang te wachten, want dan vis je waarschijnlijk achter het net."

Beddenspecialist Spijker is gevestigd aan de Wip 2-3, 3142 GL in Maassluis.