Orgelconcert met Gert van Hoef

Redactie 05-09-2019
Foto: PROrganist Gert van Hoef.

De getalenteerde organist Gert van Hoef uit Barneveld verzorgt vrijdagavond 6 september een orgelconcert in de Immanuëlkerk te Maassluis. Aanvang 20,00 uur.

Gert van Hoef 1994 is niet alleen een nieuwkomer maar ook reeds een begrip in de orgelwereld. Al in 2010 won hij het Feike Asma concours bij Johannes Orgelbouw, en in 2015 het Govert van Wijn Orgelconcours in de Groote kerk van Maassluis.

In juni 2017 heeft Gert eindexamen gedaan voor zijn 'Bachelor' diploma in muziek (orgel) op het majestueuze 'Müller' orgel van de St.-Bavokerk in Haarlem. De jury was zeer onder de indruk en kende hem een score toe van 8,5. In de zomer van 2018 heeft Gert zijn studie aan het conservatorium afgerond en behaalde hij het einddiploma.

Het afwisselende programma w.o. bewerkingen van religieuze liederen ziet er als volgt uit: Music evolution - Gert van Hoef; Liebster Jesu, wir sind hier - J.S. Bach; Come sweet rest - arr. V. Fox; Basso Ostinato uit Concerto 11 - G.F. Händel; Meditatie over Psalm 141 : 2 J. Propitius; Légende et Finale Symphonique - A. Guilmant; Improvisatie 'Come Thou fount of every blessing' - Gert van Hoef; Le carnaval des animaux - C. Saint-Saëns; Suite van 'The Sound of Music'- R. Rodgers.

Kaarten aan de kerk € 8,- en. € 6,- voor kinderen. In de voorverkoop € 7,- via secretariaat OCI per email: ocimaassluis@kabelfoon.net.

Zie ook de website http://www.pknmaassluis.nl/immanuelkerk/orgelcommissie.