Nieuwe docent fotografie bij de Kunst en Cultuur Academie

Redactie 07-09-2019
Mick geeft een fotocursus waarbij het leren kijken en anders fotograferen centraal staan.
Foto: Mick Otten

De Kunst en Cultuur Academie (KCA) in Maassluis is blij met hun nieuwe docent Mick Otten. Mick geeft een fotocursus waarbij het leren kijken en anders fotograferen centraal staan. In deze cursus leert hij de cursisten bewuster foto's maken. Niet meteen een foto maken maar nadenken over hoe en waarom je die foto zo wilt maken. Hij vertelt over compositie en belichting en over de techniek die helpen om een "goede" foto te maken. Elke cursist krijgt persoonlijk les over hoe zijn of haar camera of smartphone het beste gebruikt kan worden.

Tijdens de cursus wordt veel geoefend, zowel binnen als buiten, waarbij Mick iedereen veel tips geeft. Ook vraagt hij om foto's die 'thuis' gemaakt zijn naar hem te sturen, zodat hij ze rustig kan bekijken en de cursist persoonlijk op een positieve manier nòg meer kan leren. Na elke les krijgt iedereen een kleine opdracht mee om de nieuw verkregen kennis te oefenen.

Deze cursus bestaat uit zes lessen en wordt eens in de 14 dagen op dinsdag gegeven. De avondcursus (van 19.30 tot 21.30 uur) start op 17 september. De ochtendcursus (van 09.30 tot 11.30 uur) start op 24 september. De cursisten dienen zelf en spiegelreflex- of compact camera mee te nemen, een smartphone mag ook.

De KCA is gevestigd aan de IJsvogelstraat 2 in Maassluis en biedt naast bovenstaande cursus ook natuur-, landschap- en macrofotografie en foto-excursies aan. Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op www.kunstencultuuracademie.nl.