Kids Olympics blijkt megasucces te zijn

Redactie 07-09-2019
Foto: Edward McDunnOok dit jaar was Kids Olympics weer een groot succes.

Net voordat de scholen begonnen werd de zomervakantie op zondag 1 september feestelijk afgesloten met het zomerprogramma Kids Olympics. Tijdens de zomervakantie konden de kinderen zich vermaken met allerlei thema's. Tijdens de afsluiting werden alle thema's samengevoegd en was er een barbecue. De afsluiting werd druk bezocht.

Tijdens het zomerprogramma konden de kinderen die niet op vakantie konden zich vermaken met leuke en educatieve activiteiten. Met thema's zoals kunst, cultuur, sport en spel, natuur, water, muziek, kickfun en atletiek werden de kinderen tijdens de tweede editie van het zomerprogramma Kids Olympics flink verwend. De kinderen konden gratis deelnemen aan alle activiteiten.

Er was weer van alles te beleven. Van sieraden maken tot vogelhuisjes verven, van schminken tot grasmannetje maken, van streetdance tot boksen. De Jeugdbrandweer Maassluis was aanwezig om de kinderen waterpret te bezorgen. Met een echte brandweerslang konden de kinderen letters omver spuiten. De kinderen beleefden ook veel plezier aan het springkussen en de stormbaan. Halverwege de middag was het dan eindelijk zover. Alle kinderen kregen een lot waarmee ze prijsjes konden winnen! Van kroontjes tot een fruitbox, van schooltassen tot zwemkaartjes. Omdat het feest was, kregen niet alleen de kinderen waarvan een lot getrokken was een presentje. De organisatie besloot om alle kinderen een prijsje mee te geven. Na het prijzenfestijn werden alle activiteiten weer vervolgd.

Dankzij de grote belangstelling krijgen we niet de vraag of Kids Olympics een vervolg krijgt maar wanneer het weer een vervolg krijgt. Er zijn leuke en gave ideeƫn die we graag verder willen ontwikkelen. Kids Olympics is daar een mooi voorbeeld van. Naast Kids Olympics hebben we nog heel veel moois in gedachte wat ten goede komt aan de stad, kinderen, bewoners en partners. Het zomerprogramma wordt nu geƫvalueerd en van daaruit wordt gekeken of het mogelijk is om dit megasucces te vervolgen of zelfs uit te breiden naar andere gemeentes.

Middels Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., sponsoren, partners en vrijwilligers is Kids Olympics tot een mega succes gegroeid. Daarom iedereen bedankt die een bijdrage heeft geleverd aan het succes.