Amber nodigt alle mede-Maassluizers uit voor koffie

Redactie 26-08-2019
Foto: BijzonderAmber samen met Bart Berrevoets (l.), Marianne van der Kaaij en Paul Egeter.

De Maassluise Amber nodigt al haar stadsgenoten uit voor koffie in 'haar' lunchroom. Amber werkt bij Bijzonder, een lunchroom die werkt met mensen met een verstandelijke beperking in de bediening. Amber is een van de medewerkers die, in samenwerking met Ipse de Bruggen, de boel draaiend houdt. De lunchroom is te vinden aan de Hoofdstraat 7-9 in De Lier.

Na een paar verhuizingen is Lunchroom Bijzonder op deze plek terechtgekomen. Bedrijven kunnen er ook vergaderen en grote groepen kunnen er genieten van een gevarieerde Lunch Totaal. Naast die inkomsten draait de lunchroom ook op giften en vrijwilligers. Zo zijn alle gerechten op de complete kaart 'vernoemd' naar bedrijven, die het initiatief een warm hart toedragen.

Zes dagen per week is de Lierse lunchroom geopend. Op zaterdag voor het ontbijt vanaf negen uur, op de overige dagen vanaf tien uur tot vijf uur 's middags. Vaste klanten - en dat worden er steeds meer - zijn heel enthousiast over de kwaliteit, want er staat een professionele keukenbrigade klaar. Opvallend is dat ook steeds meer inwoners uit Maassluis de lunchroom aandoen. En misschien ook weer niet, want er bestaat een stevige band met de eerste stad aan de Waterweg. Naast medewerkster Amber hebben twee Maassluizers zitting in het bestuur: Marianne van der Kaaij, Paul Egeter en sinds kort ook 'buurman' Bart Berrevoets uit Maasland.

Nieuwsgierig geworden? De deur staat van maandag tot en met zaterdag open en ook op het terras is het heerlijk vertoeven. Amber hoopt heel veel mede-Maassluizers en mede-Maaslanders te mogen verwelkomen!