Vertraging verbouwing Fair Lady-pand niet door problemen bouwbedrijf

Redactie 16-08-2019
Foto: Roger van der Kraan (archief)De verbouwing van het voormalige Fair Lady-pand heeft vertraging opgelopen, maar gaat gewoon door.

Dat bouwproject de Vier Reders, de verbouwing van het voormalige Fair Lady-pand tot woningen, vertraging heeft opgelopen heeft niets te maken met de problemen bij Schouten Bouwbedrijf.

door Chrit Wilshaus

Dat stelt architect Paul Kloet in een gesprek met deze krant. Dat de verbouwing vertraging heeft opgelopen, komt volgens hem doordat het ontmantelen van het pand meer tijd heeft gekost, dan aanvankelijk was gedacht. Bekend was dat zich in het pand asbest bevond. Kloet: "Dat is er inmiddels uit gehaald. Dat was wel een lastige klus omdat het asbest in de onderlaag van het behang en in het plafond bleek te zitten. Met het verwijderen ervan waren hoge kosten gemoeid. Verder blijkt de constructie van het pand toch anders te zijn dan vooraf gedacht. Dat alles bij elkaar heeft voor de vertraging gezorgd." Kloet benadrukt dat het project niet gefinancierd wordt door Schouten Bouw met wie hij het plan ontwikkelde. "Maar de berichten in de krant over het bedrijf kan ik uiteraard niet tegenspreken. Ik weet ook niet of en hoe dit op zijn pootjes terecht gaat komen", zegt Kloet over de problemen bij het bouwbedrijf. Maar wat het project in Maassluis betreft, maakt de architect zich geen zorgen. "Het blijft een bijzonder project en we gaan ermee door."

Schriftelijke vragen

Inmiddels heeft Forum voor Maassluis schriftelijke vragen gesteld aan het college over de financiële situatie bij Schouten Bouwbedrijf. Volgens directeur Chris Schouten zou het bedrijf onvoldoende liquide middelen hebben. Een advocaat van gedupeerde huizenkopers in Amstelveen zou bij de rechtbank hebben aangedrongen op faillissement van het bouwbedrijf. Ook zou er beslag gelegd zijn op bezittingen van de onderneming. Forum voor Maassluis wil van het college ook weten of de realisatie van het Fair Lady-pand in gevaar is. Volgens de architect is dat is niet zo omdat het bouwproject niet door voornoemd bouwbedrijf wordt gefinancierd. Daarnaast stelt Schouten Bouw op zijn website ook actief te zijn in het deelgebied Zomerbries.

Uiteraard hebben we ook Schouten Bouw om een reactie gevraagd. Maar verder dan het antwoordapparaat kwamen we niet; wegens bouwvak is het bedrijf nog tot en met 26 augustus gesloten.