Laatste Rode Kruis transport

Redactie 20-07-2019
Foto: PRDe vrijwilligers van het Rode Kruis laden de vrachtwagen voor het laatste kledingtransport naar Kezdiv\u00e1s\u00e1rhely.

Onlangs is het laatste Rode Kruis transport naar de Rode Kruis afdeling gegaan in Kezdivásárhely, partner stad van Maassluis. De vrachtauto werd enthousiast geladen door vrijwilligers van het Rode Kruis en St. Maassluis Partnerstad Kezdivásárhely. Hierbij wil het Rode Kruis de vrijwilligers hartelijk bedanken voor jullie hulp bij het inpakken en laden!

In 2 uur tijd gingen dozen met kleding, veel linnengoed, speelgoed, dekens, enz. de vrachtauto in.

De dames van de breigroep, "breien voor de medemens" hadden goed hun best gedaan. Zij hebben 19 dozen volgepakt met mutsen, sjaals, handschoenen, truien speciaal voor de arme kinderen.

In Kezdivásárhely is alles weer uitgepakt en Eszter Csiszár, voorzitter van het Rode Kruis aldaar, bedankt iedereen hartelijk, die de spullen gebracht hebben in Maassluis. Zij kunnen er veel mee doen o.a. organiseren zij een kindermiddag voor kinderen uit arme gezinnen. Ieder kind krijgt dan een pakket kleding, speelgoed en chocolade.

In de toekomst kunt u de kleding e.d. brengen bij de Voedselbank, zie www.voedselbank.nl. Ook bij het Leger des Heils kunt u de kleding in een plastic zak in de kleding container doen, zie www.legerdesheils/korpsmaassluis. Het Rode Kruis bestuur: afdeling "Nieuwe Waterweg Noord" bedankt de vrijwilligers en iedereen die 20 jaar meegeholpen hebben aan deze kleding inzameling.