(Advertorial)Huyser verhuist hoofdkantoor naar Berkel en Rodenrijs

Redactie 19-07-2019
Foto: Huyser fietsenDe overeenkomst werd onlangs in Berkel en Rodenrijs getekend.

Het jonge Nederlandse e-bike merk Huyser, opgericht in 2017 door Peter Smit en Joey Huijser, heeft de wind dermate goed in de zeilen, dat ze genoodzaakt zijn om dit najaar van Maassluis naar Berkel en Rodenrijs te verhuizen naar een nieuwe en grotere locatie.

De zes modellen van Huyser's collectie zijn strak gestileerde modellen met een eigentijds design. Smit en Huijser werken gestaag aan de groei van hun dealernetwerk en waren eerder dit jaar voor het eerst present op Velofollies, waar ze goede reacties ontvingen van zowel consumenten als ondernemers. In de loop van dit jaar verdriedubbelden ze hun voorraad, die ook in een speciale dealerwebshop beschikbaar is. De dealers hebben zo inzicht in de totale voorraad van Huyser Fietsen en kunnen daarbij zelf de fietsen en onderdelen inkopen.

Geen grote backorders

De ontwikkeling van Huyser staat bepaald niet stil en daarom verhuizen ze per 1 oktober 2019 naar hun nieuwe locatie in Berkel en Rodenrijs. Onlangs werd er officieel getekend voor de nieuwbouwlocatie, die over enkele maanden opgeleverd wordt. "We kunnen nu al zeggen dat het voor ons een fantastisch jaar is. We hebben een flinke groei doorgemaakt. Enerzijds in onze aantallen, anderzijds in extra dealers die we hebben kunnen toevoegen tot ons dealernetwerk," zegt medeoprichter Peter Smit. "Om die groei volgend jaar door te zetten zijn we genoodzaakt te verhuizen naar een grotere locatie waar wij veel meer fietsen op voorraad kunnen zetten voor onze dealers. Ons motto blijft, geen grote backorders voor de dealers maar voorraad bij ons."

Smit geeft aan dat zij rust willen geven bij de ondernemer, door zelf de voorraad op peil te houden en het hele seizoen te kunnen leveren zonder dat een dealer daar hoge investeringen tegenover moet zetten.

Private label concept

Naast Huyser doen zij ook grotere projecten voor private label klanten. Ze hebben een totaalconcept ontwikkeld, waarbij de ondernemer gemakkelijk een private label fiets in zijn winkel kan plaatsen. "Zo leveren wij private label fietsen als compleet concept. Dat wil zeggen, mooie complete fietsen met zeer hoge afwerking, inclusief styling, foldermateriaal, handleidingen voor de consument, en productfoto's voor op de website, et cetera. Ook kunnen wij de opslag verzorgen van de fietsen," laat Smit weten. "Zo kan de ondernemer zijn focus leggen op de winkelvloer en zich richten op de verkoop in plaats van allerlei randzaken, die komen kijken bij een private label."

Huyser zal met een stand aanwezig zijn op Velovak van 22 t/m 24 september 2019 en daar de complete 2020 collectie van Huyser presenteren.