Workshop schetsen met Rob Houdijk

Redactie 12-07-2019
Foto: PRRob Houdijk, maker van het beeld Jongkind, aan het schetsen.

In het kader van Jongkinds 200ste geboortedag kun je nu ook leren schetsen zoals Johan Barthold Jongkind, het grote voorbeeld van Monet, Manet en Rob Houdijk leert aan beginners en gevorderden hoe iets snel en treffend op papier te zetten. Houdijk is de maker van het beeld Jongkind welke begin juni aan de Vlaardingse vaart nabij Klein Vlietzight tegenover B&B Rechthuis van Zouteveen werd geplaatst in de polder, langs de trekvaart, waar Jongkind zelf veel wandelde.

Rob Houdijk schets net als Jongkind in een ongekend tempo. Hij weet in seconden iets neer te zetten, of het nu een model, strand tafereel of landschap is. De workshop wordt gegeven in Museum Vlaardingen zondag 14 juli 2019 van 12:30 tot 14:30 uur. Je kunt je opgeven via www.jongkind.site. Er is maar beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De tentoonstelling Jongkind Onderweg/ An artist borne, waarin schilderijen en etsen uit deze omgeving te zien zijn, zowel als de ontwikkeling van Jongkind richting het impressionisme is te zien tot 29 september in Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade 54. In Museum Maassluis is een mooie display te zien van de ontwikkeling van Jongkind aan de hand van één werk met als onderwerp schaatsers bij de wippersmolen in Maassluis, de stad waarvandaan hij zijn eerste stappen in de kunst deed onderweg naar de teekenschool in den Haag.