Week van de CultuurSuccesvolle en onverwachte ontmoetingen

Redactie 12-07-2019
Foto: PRDe elfjarige Rosemarie Voogt kreeg een Jongerenprijs vanwege haar succesvolle rollen in de musicals 'Ciske de Rat' en 'Annie M.g. Schmidt'.

De Week van de Cultuur in Maassluis is op zaterdag 29 juni afgesloten met een spetterend CultuurGala. Met als klap op de vuurpijl een swingend optreden van Leona Philippo, zij kreeg met haar optreden het publiek uit de stoelen en aan het dansen. Het talent maar vooral het plezier van zang, muziek, dans en andere kunstvormen was duidelijk zichtbaar en voelbaar de hele avond.

door Marcel van Raaij (voorzitter Culturele Raad Maassluis)

De hele week waren er succesvolle onverwachte ontmoetingen. Alle veertien de huiskameroptredens werden goed bezocht met mooie optredens door mensen uit Maassluis en omstreken. Ook de 'tribute-avond' in het teken van de oude discotheek Downtown georganiseerd door Grandcafé De Waker en de Historische Vereniging was goed bezocht. Er werd enthousiast meegezongen bij de Mama Mia Sing-a-long in Theater Koningshof en de open dagen van Muziek@Maassluis en het Jeugdtheaterhuis hadden ondanks het warme weer, een hele stroom kinderen over de vloer. Bijzondere ontmoetingen waren er ook bij de Classic Experience voor basisschoolleerlingen. Voor het tweede jaar op rij hebben bijna 400 kinderen kennis kunnen maken met 'klassieke instrumenten' zoals het kerkorgel, klarinet en hoorn.

Culturele prijzen

Er werden in de Week van de Cultuur ook weer wedstrijden gehouden. De bibliotheek Maassluis organiseerde een schrijfwedstrijd; Irma Moekestorm werd met haar verhaal 'face-to-face' verkozen tot winnares, Ank Schonenberg en Carla Brouwer wonnen een tweede en derde prijs. De fotowedstrijd werd dit jaar wederom gewonnen door Evert Duin, de tweede prijs was voor Igo Tolokonski en de derde prijs voor Aad Tinnenbroek.

De Culturele Raad Maassluis reikt ieder jaar prijzen uit voor bijzondere prestaties om daarmee kunst en cultuur een stimulans te geven. Het Vlog-team van E25 kreeg een Jongerenprijs voor de minidocumentaire over migranten in Maassluis die op het filmfestival van Maassluis vertoond zal worden. De elfjarige Rosemarie Voogt kreeg een Jongerenprijs vanwege haar succesvolle rollen in de musicals 'Ciske de Rat' en 'Annie M.g. Schmidt'. De Culturele Prijs Maassluis werd uitgereikt aan de Stichting De Maassluise Muziekweek die dit jaar voor de zestigste keer het 'Jong Talent Concours' organiseerde.