Nieuwe voorzitter voor Lions Club Maassluis

Redactie 13-07-2019
Foto: Jaap Kroonenburg Bestuursoverdracht, links terugtredend voorzitter Paul de Koning en nieuwe voorzitter Marco Valkenburg (r).

Op 18 juni vond een bestuurswisseling plaats bij de Lions Club Maassluis (LCM). Paul de Koning gaf het stokje over aan Marco Valkenburg.

Tijdens de overdracht resumeerde Paul wat het afgelopen jaar allemaal is georganiseerd: het Classical Night Concert werd voor de derde keer gehouden in de Groote Kerk in combinatie met een diner-arrangement. Een avond gevuld met licht klassieke muziek uitgevoerd door een top orkest en solisten uit Maassluis onder leiding van dirigent Marco Bons. "Dat was in samenwerking met de Lions Club Maasland", vult Marco aan. "Net zoals met het jaarlijkse Bridge Toernooi werken we graag samen met andere service clubs, als dat je slagkracht kan vergroten. In dit geval met de Rotary". Op 16 november a.s. vindt weer het Classical Night Concert in de Groote Kerk plaats. Nog een voorbeeld: met voetbalclub VDL is in 2015 en 2017 tijdens het Van Persie-toernooi een spetterend feest met live band geregeld, waar met een veiling en loterij nog extra geld is ingezameld. De Lions Club nam ook weer deel aan de Haring Party. Met de jaarlijkse Douwe Egberts waardepuntenactie in december worden waardepunten in pakken koffie omgezet en aan de Voedselbank gedoneerd.

Op het sportieve vlak worden ook een Tennis Toernooi en een Golf Toernooi georganiseerd. Op 4 september a.s. bijvoorbeeld het volgende golftoernooi bij golfclub Kleiburg in Brielle.

Middels entree/ inschrijfgelden en sponsoring probeert de Lions Club gelden in te zamelen om Goede Doelen te kunnen realiseren. In samenwerking met Stichting Vaarkracht konden ernstig zieke mensen wederom gaan varen. Dat kost geld, zoals ook de bijdrage aan de landelijke Lions-campagne voor blinden in o.a. Nepal: Fight for Sight. In het verleden is er ook de bouw van een complete school in Sierra Leone samen met de Sunday Foundation van Sander de Kramer gefinancierd! Ook vereniging Myosotis en kringloopwinkel De Doorsluizer hebben support gehad. Want "We serve" is niet voor niets het motto. Al met al een dynamische club. Een club die in september zijn 30-jarig bestaan viert.

Marco eindigt met de oproep aan heren zo tussen de 30 en 50 jaar: "Ben je iemand die midden in de Maassluise samenleving staat, heb je oog voor maatschappelijke thema's en ben je bereid je steentje daaraan bij te dragen, schroom dan niet om contact op te nemen met Rob Petri, via: AnneliesRob@kabelfoon.nl). Of kom naar èèn van de lezingen in Restaurant de Ridderhof."