HV Unitas'63 neemt afscheid van kantine met Expeditie Unitas jeugdkamp

Redactie 11-07-2019
Foto: Unitas '63Het was gezellig tijdens Expeditie Unitas.

Afgelopen weekend vond het jaarlijkse kamp plaats bij handbalvereniging Unitas '63. Vanwege de verhuizing richting Maassluis West was dit een mooie gelegenheid om afscheid te nemen van het Wipperspark. Dan is natuurlijk wel het leukst om op het terrein van Unitas '63 te overnachten. Dus werd er een vergunning aangevraagd en tenten geregeld. Afgelopen zaterdag kon de jeugd zich aan het begin van de middag melden op het Wipperspark. Na het welkom heten en neerleggen van de spullen kon Expeditie Unitas van start. Tijdens de individuele proeven hebben de kinderen kunnen touwtrekken, boogschieten, spijkerbroek hangen en een mini stormbaan moeten bedwingen. Na de pauze werden de individuele proeven verruild voor de teamproeven. Het eerste gedeelte hiervan bestond uit proeven waarbij vooral nagedacht en samengewerkt moest worden. Denk hierbij aan een expeditie puzzel en draaiend memory. Helaas begon het wel te regenen maar dat maakte de kinderen gelukkig niks uit. Na al dit denkwerk was het hoog tijd om te gaan eten en daar bracht de bezorgde patat uitkomst.

Na het eten was het tijd voor een echte survival baan. Met de regen erbij was dit wel het ultieme Expeditie Unitas gevoel. Een kabelbaan, vlot bouwen, bruggen. En met dat alles proberen om niet in de sloot te belanden. Of juist wel? Hierna werd het toch wel tijd voor een douche. Om Expeditie Unitas compleet te maken mocht de eetproef niet ontbreken. Babyhapjes, augurken, de kinderen moesten er aan geloven. Om de laatste energie van de dag nog kwijt te raken was er nog lasergame en een bonte avond.

Na een wat korte en koude nacht kon er worden ontbeten. Hiervoor nogmaals onze dank aan Hoogvliet Maassluis. Dankzij jullie ontbijt waren de kinderen klaar om een mini toernooi te spelen tegen elkaar. Verder bestond de zondag ook een beetje uit relaxen en gezelligheid. Als afsluiter werden pannenkoeken gegeten en vertrok iedereen naar huis om te douchen met de speciaal gemaakte Unitas douchegel. Het was een geweldig kamp. Nu eerst genieten van de zomervakantie en na de vakantie weer lekker handballen, maar dan op het nieuwe veld op sportpark M.S.V`71.