Beginners- en gevorderdencursus vanaf september bij AVW

Redactie 11-07-2019
Foto: AVWIn september gaan de loopcursussen weer van start.

Vorig jaar is er, onder meer vanwege de 25e uitvoering van de Ruitenburg Halve Maassluis (RHM), voor gekozen om de beginners- en gevorderdencursus bij AV Waterweg in plaats van in maart pas van start te laten gaan in september en af te sluiten met deelname aan de 5 of de 10 km van de RHM in januari 2019. Dit is zowel de cursisten als de trainers zo goed bevallen dat AV Waterweg dat ook in het najaar van 2019 jaar zal gaan doen.

Beide cursussen beginnen met een informatieavond op woensdagavond 11 september in het clubhuis aan de Albert Schweitzerdreef maar het is vanaf nu al mogelijk om in te schrijven via de website.

Beginnersgroep

Naam: AVW Starters groep. Trainingsdagen: dinsdag- en donderdagavond 20:00 uur, 17 september tot 16 januari.

Doelgroep: lopers met weinig tot geen loopervaring. Doel: 5 of 10 km Ruitenburg Halve 19 januari. Kosten: 45 euro (inclusief inschrijfgeld 5/10 km Ruitenburg Halve)

Halve marathongroep

Naam: AVW Ruitenburg Halve marathon groep. Trainingsdagen: dinsdag- en donderdagavond 20:00 uur plus evt. zaterdagtraining. Doelgroep: huidige lopers die nog niet aan de vereniging gebonden zijn. Minimum voorwaarde voor deelname: 10 km in ongeveer 1 uur kunnen lopen. Doel: Halve Marathon tijdens Ruitenburg Halve. Kosten: 50 euro (inclusief inschrijfgeld Ruitenburg Halve)

De trainingen o.l.v. minimaal 2 gediplomeerde trainers per groep zijn gelijktijdig met de reguliere clubtrainingen dus kan vanzelfsprekend gebruik worden gemaakt van de omkleed- en douchegelegenheid in het clubgebouw.

Mocht je na het lezen van deze info enthousiast zijn geraakt en/of krijg je tijdens de vakantie plots inspiratie om iets structureels aan je conditie te gaan doen, geef je dan op voor 1 van de 2 cursussen via website avwaterweg.nl en de link Trainingen – Beginnende en gevorderde loper.

Hoe leuk hardlopen kan zijn bleek afgelopen zaterdag bij de 40e Kadeloop in Schipluiden waar bijna 1000 deelnemers op waren komen dagen voor de jeugdlopen en de 5 en 12 km. Onder vrij benauwde omstandigheden (na afloop barstte de bui los) waren er 2 mooie rondes uitgezet door de Midden Delflandpolder en terug over de kade langs de Vlaardingse Vaart. Zie dehardloper.nl voor de nodige fotoreportages.