Uitreiking In- en Opstapje certificaten en dilpoma's

Redactie 06-07-2019
Foto: PRZo'n 20 jonge inwoners kregen afgelopen woesdag hun diploma of certificaat met bijbehorende medaille.

Wethouder Fred Voskamp reikte woensdag 26 juni In- en Opstapje certificaten en diploma's met bijbehorende medailles uit, aan ongeveer 20 jonge inwoners van Maassluis.

Het speelleerprogramma voor de kinderen wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Maassluis en welzijnsorganisatie PUSH en is bedoeld voor kinderen van een tot vier jaar. De programma's Instapje (voor kinderen van 1 of 2 jaar) en Opstapje (voor kinderen van 2 tot 4 jaar) zijn ontwikkeld om de (taal)ontwikkeling van kinderen te ondersteunen en stimuleren. Hun ouders krijgen in het programma begeleiding door middel van (taal)spelletjes en voorlezen. Op deze manier krijgen de kinderen een beter taalgevoel, een sterkere motoriek en wordt de sociaal-emotionele ontwikkeling gestimuleerd.

De diploma uitreiking van afgelopen woensdag werd afgesloten met heerlijke hapjes die door de ouders van de kinderen waren bereid en meegenomen naar de feestelijke bijeenkomst. Daarna konden de kinderen en ouders dansen onder begeleiding van een danslerares.