WenS uitzendbureau'Huidige arbeidsmarkt vraagt om frisse en kritische blik'

Redactie 28-06-2019
Foto: BdKJennifer Wiegman en Youri Spek richtten twee jaar geleden hun bedrijf WenS uitzendbureau op.

Er is in vijf jaar tijd veel veranderd op de arbeidsmarkt. Zo was het een paar jaar geleden voor veel werkzoekenden nog moeilijk om een nieuwe baan te vinden, terwijl veel bedrijven nu juist goed moeten zoeken naar nieuw personeel. Deze veranderende arbeidsmarkt vraagt elke keer om een andere aanpak. En dat vinden Youri en Jennifer van WenS uitzendbureau nu juist zo leuk aan hun werk.

Youri Spek en Jennifer Wiegman werkten vijf jaar lang bij dezelfde werkgever in de uitzendbranche. Hier kwamen zij er achter dat de commerciƫle druk steeds hoger werd en dat moeilijk op te vullen vacatures steeds vaker bleven liggen. "Hier wilden wij allebei graag verandering in brengen en dus besloten we voor ons zelf te gaan beginnen", vertelt Youri. En dus richtten zij twee jaar geleden WenS uitzendbureau op in Naaldwijk en acht maanden later verhuisde het bedrijf naar Maassluis.

Krappe arbeidsmarkt

Natuurlijk is de arbeidsmarkt de laatste jaren enorm veranderd. "Vijf jaar geleden lag de economie op zijn gat en was er een enorm tekort aan vacatures. Nu is de situatie volledige omgedraaid en is er juist sprake van een hele krappe arbeidsmarkt." Deze arbeidsmarkt vraagt om een frisse en kritische blik, zo zegt Youri. "Het begint met heldere communicatie, oprecht advies en begrip." De arbeidsmarkt is precies hetgeen waar Youri en Jennifer is zijn gespecialiseerd. Youri: "Wij richten ons niet op een bepaalde branche; wij zijn specialist op de arbeidsmarkt en het is aan ons om onze kennis van de arbeidsmarkt te combineren met de specifieke branche kennis van de klant om op die manier gezamenlijk de juiste persoon aan de juiste vacature te koppelen, ongeacht in welk vakgebied dat is."

Actief werven

Uitzenden, detacheren, werving en selectie en ZZP bemiddeling; WenS uitzendbureau verzorgd het allemaal. Youri: " Succesvolle selectie begint met een helder en realistisch functieprofiel. Waar nodig adviseren wij de klant eerst over de inhoud en opbouw van het profiel. Natuurlijk beschikken wij over een groot aantal kanalen online en offline om voor de klant de juiste kandidaat aan te trekken, maar veel belangrijker is dat wij altijd actief werven en niet de reacties afwachten die wij via onze kanalen binnen krijgen."

Niet alleen commercieel

"Naast al onze commerciƫle diensten ben ik van mening dat wij ook een adviserende rol moeten hebben. Met de aankomende nieuwe arbeidswet WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) gaat er voor alle werkgevers en werknemers een hoop veranderen. Ons doel is om de aankomende tijd de werkgevers en werknemers te ondersteunen en te adviseren."

Lokale samenwerking

Youri is zelf afkomstig uit Maassluis en is blij dat ook WenS uitzendbureau nu in Maassluis gevestigd is. "Behalve uit Maassluis hebben we veel opdrachtgevers uit heel Zuid-Holland. Maassluis is een ideale uitvalsbasis die voor iedereen goed bereikbaar is." Youri en Jennifer krijgen een steeds groter netwerk in Maassluis en zijn hier ook heel enthousiast over. "Maassluis heeft ontzettend veel te bieden en er zijn hier heel veel gave bedrijven gevestigd. We hopen in de toekomst ook zeker nog veel meer lokale samenwerking aan te gaan met deze Maassluise bedrijven."