(Advertorial)Maak de mooiste foto's met je telefoon

Redactie 21-06-2019
Foto: RitelHoe maak je nu de mooiste foto\u2019s? Waar moet je op letten en welke telefoon heeft de beste lens?

Een selfie voor Instagram, een foto van de kleine die z'n fruithapje in zijn gezicht smeert of een plaatje van de zonsondergang. Zo ongemerkt maak je heel wat foto's met je telefoon, zeker straks in de vakantieperiode! Maar hoe maak je de mooiste foto's? Waar moet je op letten en welke telefoon heeft de beste lens?

Het lijkt een inkoppertje, maar in werkelijkheid gaat juist dit heel vaak mis: Zorg voor een schone lens. Poets 'm regelmatig op met een microvezeldoekje of - als je dat niet bij de hand hebt - de punt van een schoon shirtje. Geef je telefoon ook even de tijd om op te starten en scherp te stellen. Mocht dat laatste niet direct lukken, kun je de telefoon laten focussen op het onderwerp dat je vast wilt leggen, door juist op die plek op het scherm tikken.

Met een telefoon kan je duizenden foto's maken, dus speel daarmee. Maak eens een foto vanuit een onverwachte hoek.

Zorg er ook voor dat je foto's veilig worden opgeslagen, zodat je ze niet kwijtraakt als je telefoon crasht of wordt gestolen. De meeste leveranciers leveren gratis opslag in de cloud. Kom je er niet uit? Loop even Ritel Naaldwijk binnen en vraag of ze dit voor je in orde kunnen maken.

Zelfs als je al deze tips ter harte neemt, wordt het lastig om scherpe foto's te maken met een verouderd toestel. De nieuwe Sony Xperia 1 is een absolute aanrader! Naast het enorm mooie 4K beeldscherm met bioscoopeffect heeft dit toestel drie lenzen waardoor er ook bij weinig licht nog steeds zeer scherpe foto's gemaakt kunnen worden! Naast dit toestel staan de Samsung Galaxy S10(+) en de Apple iPhone XS MAX op dit moment zonder twijfel in de top drie van toestellen met de beste camera's.

Heb je er plezier in om je foto's te verbeteren of een beetje op te leuken? Installeer eens een fotobewerkingsappje op je telefoon. Echte aanraders zijn Snapseed, Facetune of PS Express.