Wielerspektakel in Maassluis: de 55e Ronde

Redactie 13-06-2019
Foto: PRHet podium bij de Sportklasse in 2018 met twee grote kanshebbers bij de Amateurs dit jaar, rechts Ruben Mijnsbergen met naast hem Brian Bruggraaf.

Dit jaar staat de Wielerronde van Maassluis als een begrip weer in juni op de wielerkalender. Dit keer op dinsdag 18 juni. De organiserende wielervereniging De Coureur is blij dat de gemeente Maassluis ieder jaar weer bereid is om zijn volledige medewerking te verlenen de wielerronde in stand te houden. Het gaat al om de 55e editie en op de erelijst staan dan ook een hele serie nationale toppers van weleer: Manus Brinkman, Rudie Liebrechts , Wim Bravenboer, Jan Hordijk, Herman Snoeijink , Peter Damen , Theo Hogervorst , Ad Prinsen, Gerrit Pronk, René den Boer, Mario van Baarle, Axel Hermans, Jaco Tettelaar, Ronald van de Tang, Wilco Zuijderwijk, Rob Sienders en Tom Cordes.

Voor beide categorieën hebben zich al zo'n 60 deelnemers ingeschreven. De Amateurs en Junioren staat op het loodzware parcours een afstand van 60 km te wachten. Naast regionale kanshebbers zoals Tom de Vreede (Pijnacker), Marco Kuijvenhoven ('s-Gravenzande) en Jardi van der Lee (Schiedam) komen er veel renners aan de start die regelmatig met de zege naar huis gaan zoals oud schaatsmarathon vedette Arnold Stam, meervoudige winnaar in Maassluis Brian Burggraaf en Zuid-Hollands kampioen Ruben Mijnsbergen.

Voor de Amateurs en Junioren start de Sportklasse om 19:00 uur voor 40 km. Renners uit Maassluis zijn Aad de Geus, Peter Jordaan en Marijn Stolze en verder uit de regio Raymond Greep, Casper van der Marel en Dan Miller uit Maasland, Boy Rueck en Douwe Schouten uit Vlaardingen. Kanshebbers voor de overwinning zijn verder André Grootveld, Eddy Hermsen en André van Reek.

Dinsdag 18 juni is de 55e Wielerronde van Maassluis. Om 19:00 uur start Sportklasse en om 20:15 uur starten de Amateurs/Junioren. De start en finish is aan de Keucheniusstraat.