Fietspromo in het Sauerland

Redactie 06-06-2019
Foto: FietspromoDeze Fietspromo's overwonnen in Sauerland heel wat hoogtemeters.

Op de kalender van de Stichting Fietspromo prijkte afgelopen week een buitenlandse fietsactiviteit. Een 2-tal Fietspromo's reisden dit Hemelvaartsweekend samen met familie af naar het Sauerland in Duitsland. Tegelijkertijd stond zondag ook de maandelijkse "Open Ride" op de Fietspromo agenda.

De hoofdmoot dit weekend was toch wel de Sauerland activiteit, waar met name de (startende)klimmers hun hart konden ophalen. Fietspromo had haar basiskamp ingericht op bungalowpark Villas Winterberg. Op Hemelvaartsdag reisde het Fietspromo contigent naar Duitsland en 's middags hadden sommige deelnemers al de moed om de eerste hoogtemeters te verkennen. Ondertussen bereidde de geblesseerde Erna Bouwhuis een smakelijk pastamaaltijd voor de rijders die vrijdag voor het eerst aan de bak moesten. De organisatie had hiervoor een route van 85 km uitgezet met een paar pittige klimmetjes in het midden en einde van de rit. Hoewel het Sauerland geen echte cols van naam kent, waren de uitdagingen er niet minder om en moesten de eerste dag ook al 1000 hoogtemeters worden overwonnen. Een colletje in de midden van de route kende zelfs een stijging percentage van zo'n 16% en was sommige deelnemers toch te machtig.

Veel tijd om te herstellen was er niet, want na een ontspannen avond volgde op zaterdag een rit van bijna 100 km. Hierin zaten ruim 1500 hoogtemeters verwerkt. Uit de start werd de groep eerst verrast door een loeisteile klim en een groep mountainbikers met pech. Na ook hen op weg geholpen te hebben volgde een prachtige rit door Hoch Sauerland met als afsluiting bij thuiskomst een heerlijk BBQ festijn. Mede door het schitterende (fiets)weer konden de Fietspromo terugkijken op een zeer geslaagd fietsweekend.

Ondertussen verzamelden op zondag onder zeer warme omstandigheden een groot aantal Fietspromo's zich op de Markt voor de Open ride. De groep werd in twee├źn gedeeld, waar ieder zich naar eigen vermogen kon aansluiten.

Kortom weer zo'n typische Fietspromo weekend, voor ieder wat wils en waar het motto "Samen uit, samen thuis" met hoofdletters geschreven werd.

Het komende pinkster weekeinde is er nog geen programma, maar u moet zich verbazen als u een clubje rijders in het Fietspromo tenue ziet rond rijden.

Wil je eerst meer weten of lezen over Fietspromo bezoek dan de website op www.fietspromo.nl. Hier is ook een overzicht van het totale fietsprogramma voor 2019 te vinden.