Pech en succes voor karttalent Rocco de Heer bij NK race in Venray

Redactie 06-06-2019
Foto: Sandra van BuurenRocco de Heer tijdens het raceweekend in Venray.

Het afgelopen weekend reed Rocco de Heer zijn 2e en 3e wedstrijd in het Nederlands Kart Kampioenschap - IAME SERIES NETHERLANDS NK 2-takt op Raceway Venray. In het NK strijden de beste karters van Nederland en Belgiƫ met elkaar. Rocco rijdt voor Signmind Racing uit Huizen en komt uit in de zeer sterke IAME X30 junior klasse met ongeveer 30 deelnemers.

In dit race-weekend werden de tweede en derde race uit het NK verreden. Vrijdag waren er vrije trainingen waarin Rocco samen met mechanic en coach Rob Knecht probeerde de beste set-up te vinden voor dit warme race-weekend. Dat lukte wel, maar ook werd duidelijk dat de motor van Rocco's kart aan een revisie toe is.

Zaterdag, de eerste race-dag, begon met de tijdtraining. Door Rocco's motorproblemen kwam hij uiteindelijk niet verder dan een wat teleurstellende 18e plek. Deze plek was zijn startpositie voor de twee daaropvolgende kwalificatieraces. De eerste kwalificatierace kwam Rocco goed weg en wist uiteindelijk als 13e te eindigen. In de tweede kwalificatierace had hij minder geluk. Rocco had een geweldige start maar helaas werd hij door een onvoorzichtige coureur van de baan gereden. Gelukkig kon Rocco wel verder en eindigde uiteindelijk nog als 16e. De finalerace begon Rocco als 16e. Na een bliksemstart werd hij helaas in de eerste bocht door een teamgenoot overreden, en was zijn kart zo beschadigd dat hij niet verder kon. Omdat de andere kart over Rocco's kart heen schoot en tegen Rocco's lichaam kwam moest hij onderzocht worden in de ambulance. Gelukkig niets ernstigs maar een teleurstellend einde van een mooie racedag.

Op zondag, de tweede race-dag was Rocco uit op revanche. In de tijdtraining ging het al beter en zette hij de 14e tijd neer. De eerste kwalificatierace verliep daarna echter wat minder met een 17e plek. De tweede kwalificatierace verliep zeer goed, met mooie inhaalacties, en een 9e plek als eindresultaat. In de finalerace startte Rocco als 12e. Rocco werkte zich echter al snel op naar de 9e plek. Deze positie wist hij te handhaven waardoor hij als 9e over de finish kwam.

De volgende race in het NK is 21 juli in Genk (Belgiƫ). Daarna volgen nog races op 7 en 8 september in Emmen. Rocco is nog hard op zoek naar sponsors. Op zijn website roccodeheer.com is hierover informatie te vinden, ook voor kleinere bijdragen middels crowdfunding.