VDL Mo15-1 pakt de KNVB-beker en schrijft geschiedenis

Redactie 06-06-2019
Foto: VDLVoor het eerst is de KNVB-beker voor VDL MO15-1.

Zaterdag 1 juni stond stonden voor VDL MO13-1 en MO15-1 de KNVB Bekerfinales voor het district West II op het programma.

Op het zonovergoten Sportpark De Bongerd in Barendrecht startte de MO13-1 om 10:00 uur haar finale tegen een zeer sterk Quick Boys MO15-1. De eerste helft ging de strijd gelijk op. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld met hier en daar een half kansje. Beide verdedigingen stonden goed en speelden sterk. In de tweede helft nam Quick Boys het initiatief en werd VDL teruggedrongen. Hoewel de VDL meiden voor elke meter streden en keihard werkten, viel uiteindelijk 10 minuten voor het einde dan toch de 1-0. VDL moest komen, deed dat ook, maar Quick Boys maakte de voor hen verlossende 2-0. Toen de scheidsrechter affloot was het feest in het Katwijkse kamp. Gelukkig heerste er bij VDL toch een gevoel van trots dat de meiden het zover hadden weten te brengen. De meiden namen dan ook met blije gezichten de zilveren medaille in ontvangst.

Om 12:00 uur ging de droomfinale in de MO15 poule van start. De kampioen van Hoofdklasse 1 (Forum Sport) trof de kampioen van Hoofdklasse 2 (VDL). Direct vanaf het beginsignaal ging de wedstrijd in de hoogste versnelling van start. VDL startte sterk en maakte in de tweede minuut bijna al de 1-0. Dit gaf VDL het vertrouwen om het initiatief te pakken. Dit werd in de 20ste minuut beloond met een treffer van Sanae 1-0. Het VDL kamp ontplofte …. maar er was nog ruim 50 minuten te gaan. Nog voor het rustsignaal kreeg VDL een enorme kans op de 2-0 maar helaas belandde het schot over het doel. In de tweede helft zette Forum Sport opnieuw een tandje bij en kwam VDL in een moeilijke fase terecht. Forum Sport creëerde enkele halve en hele kansen maar scoorde niet. Zo'n 10 minuten voor het eindsignaal schoot VDL spits Yara nog een keer keihard op de lat, maar het bleef 1-0 en dus erg spannend. Want 1 doelpunt van Forum Sport en de penalty's moesten worden genomen. Tot opluchting van heel VDL viel 4 minuten voor de tijd de beslissing. Het was Natasha die oog in oog met de keeper cool bleef en de 2-0 maakte. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was de ontlading aan VDL-kant groot. Eindelijk …… de KNVB beker gewonnen!