Midden-Delfland Dag: 15 juni

Redactie 07-06-2019
Foto: GvW-TMidden-Delfland inspireert jaar in jaar uit.

'Midden-Delfland inspireert' is het thema van de Midden-Delfland Dag die zaterdag 15 juni a.s. weer door veel vrijwilligers georganiseerd wordt. Plaatsen van handeling: rondom de Levende Buitenplaats in Schipluiden en de Zuidbuurt in Vlaardingen en Maassluis.

Door Gemma van Winden-Tetteroo

Hoewel het mooie Midden-Delfland het hele jaar door mensen inspireert, ligt daar tijdens de Midden-Delfland Dag nog eens extra de nadruk op. Bewoners van Midden-Delfland zelf, maar zeker ook de buren uit de omliggende steden, zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en te genieten van de rust en de ruimte in het gebied. Ongetwijfeld ontdekken ze dan, wellicht tot hun verrassing, de vele recreatieve mogelijkheden voor jong en oud.

Zuidbuurt

De opening van de Midden-Delfland Dag is om 11.00 uur bij de Wijnboerderij aan de Zuidbuurt 40 in Vlaardingen. Er is muziek, er zijn rondleidingen en leuke activiteiten voor kinderen en volwassenen. Een wijnproeverij zal natuurlijk niet ontbreken. Ook verderop aan de Zuidbuurt is genoeg vertier: bij Jan Huygen in de Ton, Hoeve Avondrust, werkboerderij Nooitgedacht, Galerie van B én Voedselbos Vlaardingen zijn kinderactiviteiten, rondleidingen, demonstraties en workshops, heel veel in het teken van het boerenleven.

Schipluiden

Rond de Levende Buitenplaats en het Bezoekerscentrum Midden-Delfland in Schipluiden is iedereen van harte welkom om te genieten van een slowfoodmarkt, rondleidingen, stiltewandelingen, workshops, aandacht voor bijen en duurzaam tuinieren. Ook hier voert muziek de boventoon. Wilt u alles weten over massage of natuurlijk genezen? Probeert u de biologische proeverij? Er is genoeg te doen. Vogelfluitjes maken of genieten van een expositie? Dat kan in het atelier bij Tineke van Gils. Ga vooral ook eens een kijkje nemen in het Bezoekerscentrum: u zult verbaasd zijn hoe u op moderne wijze digitaal door het gebied geleid wordt. Kom zoveel mogelijk op de fiets.

Informatie

Uiteraard kunt u zowel in de Zuidbuurt als rond de Levende Buitenplaats bij de stand van de Midden-Delfland Vereniging terecht voor informatie, handige (gratis) fiets-, vaar- en wandelkaarten, het A-4-boek, het bomenboek en nog veel meer. Kortom: trek er lekker op uit en geniet van het moois dat Midden-Delfland u biedt. Zie voor meer informatie: www.middendelflanddag.nl.