MD1 van MHV Evergreen kampioen

Redactie 23-05-2019
Foto: MHV EvergreenEr was champagne voor de meiden na behaalde kampioenschap.

Afgelopen zaterdag kon de MD1 door te winnen al kampioen worden. Ze waren tot nu toe ongeslagen en moesten tegen de nummer 5 uit de poule. Appeltje- eitje zou je zeggen! Nou, niet dus!

De MD1 had in december met de succesvolle banketstaven actie de teamprijs gewonnen. De prijs was een overnachting op de Zeesleper Elbe, compleet met avondeten, film, karaoke, slapen en een heerlijk ontbijt. Dit weekend stond al een tijdje gepland. Toen wisten ze nog niet dat ze de dag erna een wedstrijd moesten spelen waarmee ze kampioen konden worden. Na een heerlijke avond en een paar uurtjes slapen, werden de meiden de volgende ochtend om 7.00 uur al gewekt. Jeetje wat vroeg zeg! Er stond een heerlijk ontbijt klaar, en om 9.00 uur werden ze weer door hun ouders opgehaald want om 10.30 uur begon de wedstrijd al.

De eerste helft ging behoorlijk moeizaam, ze waren overduidelijk nog niet wakker en stonden daardoor al gauw achter met 0-1. Gelukkig kreeg de MD1 net voor rust een strafbal waardoor het 1-1 werd.

Tijdens de rust kregen de meiden een peptalk en heel wat tips voor wat er echt beter moest de tweede helft. En dat heeft geholpen. De tweede helft was het vooral Evergreen die balbezit had. Wat een verschil met de eerste helft, nu speelde de meiden weer zoals ze voorgaande wedstrijden deden. En toen was daar de 2-1. Tot het einde toe bleef het een spannende wedstrijd! Grote blijdschap was er toen het fluitsignaal klonk.

Speciale dank aan alle supporters die er waren en aan Zeesleper Elbe voor hun gastvrijheid, het was geweldig.