M.S.V.'71 blijft in de race voor periode titel

Redactie 23-05-2019
Isa Starmans (links) en Marieke van Zweden (rechts).
Foto: PR

M.S.V.'71 deed afgelopen zaterdag in Den Haag wat het moest doen. De equipe van Harry van Kapel won overtuigend met 2-8 van BMT.

Door die overwinning blijft M.S.V.'71 nog steeds in de race voor promotie naar de 3e klasse. De strijd in de 4e klasse D voor de 3e plaats en de daarmee gepaard gaande vervangende periode titel is met nog slechts één competitie ronde te spelen ongemeen spannend. RAS staat nu derde met 43 punten (doelsaldo +27) gevolgd door GSC ESDO met 42 punten (doelsaldo +42). Op de 5e plaats staat M.S.V.'71 met 41 punten en een doelsaldo van +38.

Volgende week spelen RAS en ESDO tegen elkaar en neemt M.S.V.'71 het op tegen PGS Vogel dat met 40 punten op de 7e plaats staat. Bij een gelijkspel van RAS tegen ESDO en een overwinning van M.S.V.'71 op PGS Vogel mag M.S.V.'71 gaan deelnemen aan de nacompetitie voor promotie naar de 3eklasse.

Hierbij gaat men er voor het gemak vanuit dat Quintus eenvoudig zal winnen van het zwakke HPSV en Loosduinen geen kind zal hebben aan Wanica Star, waardoor Loosduinen de titel pakt en Quintus de (vervangende) 3e periodetitel.

De wedstrijd van M.S.V.'71 tegen BMT was eenzijdig. De bezoekers uit Maassluis waren heer en meester. Namens de bezoekers scoorden Christian van der Pol (4 maal), Jeremy van Loenen (2 maal), Matthijs Jansen en Adzine Akachar.

Dat BMT ook nog 2 keer het net wist te vinden waren 2 cadeautjes. Eerst trapte de vrijwel werkloze Marnix Louter over een bal heen en vlak voor de pauze kreeg de thuisclub een penalty door een handsbal van Ricardo de Jager.

Marieke van Zweden en Isa Starmans uitgenodigd door KNVB

Twee JO13-1 speelsters zijn door de KNVB geselecteerd om op woensdag 5 juni a.s. hun voetbalkunsten te vertonen. Het zijn Marieke van Zweden en Isa Starmans.

Dat deze 2 meisjes heel goed kunnen voetballen weten ze bij MSV natuurlijk al lang. De KNVB weet dat beide speelsters in een jongensteam spelen en wil nu ook wel eens met eigen ogen zien hoe goed Isa en Marieke eigenlijk wel niet zijn. Daarom heeft de KNVB deze twee M.S.V.'71 kanjers uitgenodigd voor een voetbal activiteit op Sportpark Bredius van SC Muiden.

Hoofdsponsor: SEGMENT