Voorjaarsoncert Maassluise Harmonie in de Groote Kerk

Redactie 23-05-2019
Alphons Alsemgeet zal op euphonium soleren in Lensky's Aria.
Foto: Johan Pols

Op zaterdagavond 25 mei geven het A- en B orkest van de Maassluise Harmonie een mooi voorjaarsconcert in de minstens even mooie Groote Kerk van Maassluis.

Er zal goed gebruik gemaakt worden van de prachtige akoestiek in deze kerk, en er zullen dus een aantal stukken gaan klinken die hier goed tot z'n recht zullen komen.

Eén van de te spelen stukken is Hymne to a blue hour, van de componist John Mackey, en de Maassluise Harmonie zal laten horen dat George Gerhswin's Porgy and Bess ook goed klinkt in deze grote ruimte. Bekend zal ook zeker de muziek uit de musical Cats zijn. Het A-orkest staat onder leiding van Sebastiaan Hettema.

Als solist treedt tijdens dit concert Alphons Alsemgeest op, die zowel trombone als euphonium speelt. Op euphonium zal hij samen met het A-orkest Lensky's Aria, een door Willy Hautvast bewerkt thema van de componist Tchaikovsky, ten gehore brengen.

Natuurlijk zullen ook de leerlingen met het B.O.M.H, B-Orkest Maassluise Harmonie, weer optreden. Onder leiding van Sybren Bijleveld spelen zij een aantal leuke stukken.

Het concert begint om 20.00 uur, en zal zonder pauze doorgespeeld worden, zodat het op tijd klaar is en er nog even gezellig nagepraat kan worden onder het genot van een lekker drankje.

Graag tot ziens aanstaande zaterdag 25 mei in de Groote Kerk aan het Kerkplein te Maassluis.

Kaartverkoop via www.maassluiseharmonie.nl/kaartverkoop en natuurlijk via de leden.

Volg de Maassluise Harmonie op facebook of kijk op de website en blijf op de hoogte van alle activiteiten.