Excelsior M MO11 kampioen

Redactie 23-05-2019
Foto: PRDe meiden van Excelsior MO11 zijn heel blij met het behaalde kampioenschap.

Zaterdag 18 mei was de grote dag voor het MO11 team. Bij een gunstig resultaat bij de wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst zouden de meiden kampioen kunnen worden.

In alle vroegte waren twee spionnen van Excelsior afgereisd naar Zoetermeer om daar de wedstrijd tussen de concurrenten te bekijken. Deze wedstrijd eindigde in een 5-1 overwinning voor de thuisploeg, de nummer 3, waardoor de meiden aan een gelijkspel tegen Zwaluwen genoeg zouden hebben.

Voor het begin van de wedstrijd was het gegiechel niet van de lucht. Het was duidelijk dat de meiden behoorlijk zenuwachtig waren. Toen de wedstrijd eenmaal begon was daar nauwelijks meer iets van te merken. Zwaluwen kwam niet in het spel voor en Excelsior combineerde er lustig op los, overigens zonder grote kansen te creƫren.

Na een kwartiertje werd voor het eerst het net gevonden. Een goede combinatie tussen Anna en Inssia werd door Noa in het doel gewerkt. Daarna was het hek van de dam en werd rap uitgelopen naar een 6-0 ruststand door doelpunten van Inssia en Anna (4x).

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Onze betrouwbare keepster Pascalle kreeg nagenoeg niets te doen. En terwijl de ouders druk bezig waren met slingers, bloemen, taart en medailles scoorden de meiden vrolijk verder. Door doelpunten van Inssia (2x), Madelief, Sterre, Anna en Sanne werd een 12-0 eindstand bereikt.

Hierna brak op het veld een groot feest los wat daarna verder werd gevierd in de kleedkamer.

Nog geen twee jaar geleden begon dit team uit het niets met voetbal. Door twee keer per week te trainen, dit seizoen onder leiding van Ed Schot en Tessa Oudejans, zijn alle meiden enorm gegroeid wat uiteindelijk heeft geresulteerd in dit prachtige kampioenschap.

Tien wedstrijden gespeeld, tien gewonnen en een doelsaldo van 78 doelpunten voor en maar 9 tegen.

Pascalle, Sterre, Kylie, Gina, Marit, Joelle, Sophie, Madelief, Noa, Anna, Inssia en Sanne, van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap.

Aanstaande zaterdag volgt nog een afsluitende wedstrijd, uit tegen Duindorp, die met de nodige festiviteiten omringt zal worden.