Fietspromo rond Kinderdijk

Redactie 23-05-2019
Foto: PRHet was wederom weer een geslaagde tocht voor de Fietspromo's.

Hoewel het nog altijd geen uitgesproken fietsweer is, meldden zich toch afgelopen zondag toch 15 Fietspromo's voor een toertocht van 120 km langs Kinderdijk en door de Alblasserwaard. Al vroeg ging het rap over de doorgaande fietspaden via Schiedam en Rotterdam naar de het pontje over de Lek naar Kinderdijk. Reeds vroeg in de ochtend werd Fietspromo daar al geconfronteerd met vele toeristen en moest het tempo over het fietspad langs de molens fors naar beneden. Langzaam liet de groep de molens achter zich en werd het prachtige polderlandschap van de Alblasserwaard doorkruist. Ze hadden tijd genoeg om daarvan te genieten, want ze werden tot 2x toe geconfronteerd met een lekke band. Zoals het Fietspromo's betaamt werd er netjes gewacht tot het malheur verholpen was waarna ze hun weg te vervolgen. Na een koffie pauze in Oud-Alblas ging het met lichte rug wind via Zwijndrecht en Heerjansdam weer huiswaarts. Helaas kon op de dijk bij Rhoon een valpartij in de groep niet worden voorkomen en moesten 2 rijders voor behandeling naar het ziekenhuis. Uiteindelijk kwam het restant van de groep vroeg in de middag wel weer veilig terug in Maassluis.

Gelukkig rijden de Fietspromo's sinds kort met wegkapiteins om de veiligheid van de groep en haar omgeving te waarborgen. Genoeg reden dus om de tocht naar Kinderdijk te evalueren en om van te leren.

Dat zal aanstaande woensdag op de trainingsavond al weer haar beslag krijgen. Want daar gaat het niet alleen om het fietsen zelf, maar ook om het rijden in een groep en dus om de veiligheid te verbeteren. Maar soms wordt er ook gericht getraind, bijvoorbeeld op de waterkering in Hoek van Holland om je klimkwaliteiten te ontwikkelen.

Komende zaterdag 25 mei kunnen de Fietspromo's zich weer uitleven in de Betuwe. Dan staat de 11-dorpentocht vanuit Rhenoy op het programma. Er zijn 3 verschillende afstanden te rijden namelijk 50 km, 100 km en 130 km en gaan voor deel langs de Linge.

Heb je zin om mee te rijden of wil je eens kennis maken met Fietspromo, neem dan contact met ons op via info@fietspromo.nl of kom gewoon met je fiets (en valhelm) naar de trainingsavond. Hiervoor verzamelen we bij de kantine van wandelsportvereniging VTM aan de Albert Schweitzerdreef. De starttijd van de training is 19.30 uur.

Sponsor: Allround Computer Service BV- Maasdijk