Maassluise Kunstenaars bij Westlandse Kunst-en Atelierroute

Redactie 17-05-2019
Foto: PRE\u00e9n van de houten beelden van Friedie Kloen.

In het weekend van 18 en 19 mei exposeren 5 Maassluise Kunstenaars hun werk tijdens de 7e Westlandse Kunst-en Atelierroute. Roeland van Reem, Gonny van den Nouwelant, Frits Veenland, Friedie Kloen en Mick Otten zijn op verschillende locaties te vinden. In het Kunsthuis 18, Zuideinde 6 in Naaldwijk zijn alle 60 deelnemende kunstenaars te zien in een overzichtstentoostelling die tot /m 26 mei duurt.

Roeland van Reem, (locatie 16) exposeert met landschappen, zeegezichten en bloemstillevens, sinds een aantal jaren oefent hij om letterlijk vanuit het geheugen te schilderen. Gonny van den Nouwelant,( locatie 20) laat schilderijen in olieverf van vogels, landschappen en stillevens zien Zij vindt plezier in het weergeven van de zichtbare wereld. Frits Veenland, (locatie 22) speelt in zijn werk met beelden van zijn etsen, litho's, houtdrukken, op linnen en rijstpapier, met gemengde techniek, maar ook met oud materiaal. Friedie Kloen, (locatie 8) exposeert in de tuin met houten sculpturen, de stam, structuur en kleur van hout inspireren haar tot het maken van beelden Mick Otten (locatie 22 ) portretteert allerlei zeedieren als kunstwerk op zich, op een zwarte ondergrond, of 'in natura' door ze in zee te fotograferen.

Meer informatie is te vinden op www.maassluisekunstenaars.nl Als u naar www.collectiefwit.nl/kunstenatelierroute.nl gaat, komt u op een webpagina met alle deelnemende kunstenaars en de route. Tijdens de route kunt u op alle locaties een flyer ophalen, waarin u alle deelnemers en de locaties terug kunt vinden.