Maassluise Harmonie collecteweek Anjeractie af met voorjaarsconcert in de Groote Kerk

Redactie 17-05-2019
Foto: Annette Jansen FotografieEr staat 25 mei mooie muziek op het programma bij de Maassluise Harmonie

Op zaterdagavond 25 mei geven A- en B orkest van de Maassluise Harmonie een mooi voorjaarsconcert in de minstens even mooie Groote Kerk van Maassluis. We gaan goed gebruik maken van de prachtige akoestiek in deze kerk, en zullen dus een aantal stukken gaan spelen die hier goed tot z'n recht zullen komen.

Een daarvan is Hymne to a blue hour, van de componist John Mackey, gecomponeerd in 2010. In dit prachtige werk wordt de sfeer weergegeven die je ziet en voelt tijdens het 'magische' blauwe uurtje', de periode tussen het moment dat de zon eigenlijk al onder is, maar het nog niet helemaal donker is.

Natuurlijk zullen ook de leerlingen van het B.O.M.H, B-Orkest Maassluise Harmonie, weer optreden. Onder leiding van Sybren Bijleveld spelen zij een aantal leuke stukken.

Alphons Alsemgeest zal bij het A-orkest op euphonium soleren tijdens Lensky's Aria, en zal Porgy and Bess ook goed klinken in deze grote ruimte, en dit alles onder leiding van dirigent Sebastiaan Hettema.

Het concert begint om 20.00, er is geen pauze waardoor er tijd blijft om nog even gezellig na te praten.

In de week voorafgaand aan het concert wordt in Nederland weer gecollecteerd voor het Anjerfonds, het fonds dat kunst en cultuur in Nederland ondersteund. Een flink aantal leden van de Maassluise Harmonie zal met de collecte bus langs de deuren gaan. De helft van de opbrengst is voor de eigen vereniging, dus de harmonie is dubbel blij als u een bijdrage levert!

Kaartverkoop via www.maassluiseharmonie.nl/kaartverkoop en natuurlijk via de leden. Volg de Maassluise Haromonie ook op facebook en blijf zo op de hoogte van alle activiteiten.