Excelsior Maassluis verslaat kampioen AFC

Redactie 16-05-2019
Foto: Harry NoordhofDaan Blij haalt uit voor de 2-0.

Excelsior Maassluis heeft de thuiswedstrijd tegen kampioen AFC met 3-1 gewonnen.

In de eerste helft kwam Excelsior Maassluis al vroeg op voorsprong. Het was Vincent van den Berg die AFC-doeman Joey Potveer in de lange hoek kansloos liet (1-0). Lang konden de Tricolores niet van deze voorsprong genieten. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam bij de tweede paal voor de voeten van Raily Ignacio die de bal vervolgens simpel kon binnenwerken (1-1).

Na deze flitsende start ontstond er een leuke wedstrijd waarin beide teams voldoende kansen kregen. Eerst kreeg Vincent van den Berg nog een mooie kans op de voorsprong maar de bal belandde net aan de verkeerde kant van de paal. Een minuut later was het alsnog raak. Na een mooie aanval schoot Daan Blij de bal op de paal maar kon de clubtopscorer in de rebound wel de trekker overhalen (2-1).

Hierna was het weer de beurt aan de kersverse kampioen. Raily Ignacio werd de diepte ingestuurd en raakte met een harde volley de bovenkant van de lat. Ook Excelsior Maassluis werd vlak voor rust nog een keer gevaarlijk. Een hard afstandsschot van Milan van Ewijk werd ternauwernood naast getikt door Potveer.

In de tweede helft, waarin Jeremy Moreno zich als snel met een blessure moest laten vervangen door Marouane Afaker, ging Excelsior Maassluis op jacht naar de derde treffer. Na ruim een uur spelen leek deze treffer er ook te komen toen Daan Smith bij een corner onderuit werd getrokken en scheidsrechter De Brito Roque de bal op de stip legde.

Milan van Ewijk mocht de penalty nemen maar zag zijn ingezet gestopt worden door Potveer. Het bleek uitstel van executie voor AFC want twee minuten later viel de 3-1 alsnog. Daan Blij kreeg de bal voor zijn voeten en liet de te ver voor zijn doel staande Potveer kansloos. De clubtopscorer maakte zo zijn 17e treffer van het seizoen.

In de slotfase hadden beide teams nog een doelpunt kunnen maken maar was de afronding onvoldoende. Zo versloeg Excelsior M kampioen AFC en bleven de drie punten wederom op Sportpark Dijkpolder. De ploeg van trainer Dogan Corneille blijft daarnaast op een knappe tweede plaats in de Tweede Divisie staan.

Komende zaterdag speelt Excelsior Maassluis de Rijnmond-derby tegen Barendrecht. Op Sportpark De Bongerd wordt er om 18.00 uur afgetrapt.