Henk van den Hoek in de Kunstuitleen Maassluis

Redactie 11-05-2019
Een werk van Henk van den Hoek.
Foto: PR

Henk van den Hoek is geboren en opgegroeid in het oude centrum van Maassluis. Na zijn werkzame leven als instrumentmaker heeft hij één van zijn oude hobby's, het schilderen, weer opgepakt waaraan hij veel plezier en ontspanning beleeft. Henk is enkele malen verhuisd in Maassluis, maar oud Maassluis met zijn haven blijft nog steeds een geweldige inspiratiebron:

"Als actief lid van de Historische Vereniging Maassluis ben ik bekend met veel oude foto's van Maassluis. Hoewel de laatste tijd mijn voorkeur uit gaat naar rustige onderwerpen zoals stillevens en flora en fauna, vogels zijn één van mijn favoriete onderwerpen, vind en zie ik nog steeds mooie plekjes in Maassluis die vragen om op doek te zetten. Mijn stijl is realistisch. Ik schilder met olieverf omdat het langzaam droogt. Daardoor kun je gemakkelijk nat in nat werken. Door de verschillende lagen ontstaan diepte en mooie kleuren."

De Kunstuitleen Maassluis geeft regelmatig een kunstenaar de mogelijkheid om te exposeren. Het werk van Henk van den Hoek is tot 7 juni te zien in de Kunstuitleen Maassluis. De werken kunnen na afloop worden geleend of gekocht.

De Kunstuitleen is gevestigd in de Bibliotheek Maassluis, Uiverlaan 18. 3145XN, Maassluis. Zie voor openingstijden: www.kunstuitleenmaasluis.nl