Fysiotherapie Hofstra wordt Paramedisch Centrum Maassluis

Redactie 10-05-2019
Foto: PRHet team van Paramedisch Centrum Maassluis. V.l.n.r.: Denise Knol, Carolien Labee, Martijn van der Straaten, Dennis Hofstra en Elisa de Lange.

Acht jaar geleden nam Dennis Hofstra de succesvolle praktijk van Coen Backelandt over en sindsdien is Fysiotherapie Hofstra in Maassluis gevestigd. Onlangs is deze praktijk van de Maasweg naar de Elektraweg verhuisd en tegelijkertijd is Hofstra gestart met een heel vernieuwend concept.

Tot voor kort was fysiotherapie Hofstra gevestigd in Wellness Center Maassluis. "Het huurcontract moest worden verlengd en dat heeft mij eigenlijk aan het denken gezet over de toekomst. Ik ben mijn visie op papier gaan zetten en kwam tot de conclusie dat de praktijk zoals ik het voor me zag, niet haalbaar was op deze locatie. Ik heb de plannen verder uitgewerkt en ben zo uiteindelijk terecht gekomen bij dit pand aan de Elektraweg 2d."

Alles onder één dak

De vernieuwde praktijk van Hofstra is veel meer dan alleen fysiotherapie. "We gaan nu verder onder de naam van Paramedisch Centrum Maassluis. In dit centrum werken wij onder meer samen met Passion For Yoga en diëtistenpraktijk Weekstartgezond. Ook kunnen cliënten bij ons centrum terecht voor coaching." Meerdere zorgverleners onder één dak heeft veel voordelen volgens Hofstra. "We willen sterk met elkaar gaan samenwerken. Wanneer wij denken dat een cliënt behoefte heeft aan de zorg van een ander zullen wij hen hier naar doorverwijzen; dan zijn de lijntjes kort, zonder dat daar bijvoorbeeld een huisarts tussen hoeft te zitten." In de toekomst hoopt Hofstra onder meer ook nog een podoloog en een huidtherapeut in het paramedisch centrum te kunnen verwelkomen.

Gezonde bar

Hofstra zag zichzelf altijd vooral als zorgverlener en niet als ondernemer. Maar tijdens het ontwikkelen en opzetten van dit nieuwe centrum is hij ook gaan genieten van de ondernemerskant van het verhaal. "Ik vind het echt fantastisch dat er nu een gezondheidscentrum van 680 vierkante meter staat; dat is nogal een verschil met de twee kamers die we voorheen tot onze beschikking hadden." Dat alles draait om gezondheid in het Paramedisch Centrum Maassluis blijkt ook wel uit de gezonde bar die in de hal van het centrum is gevestigd. "Hier kunnen onze bezoekers genieten van barristawaardige koffie, gezonde smoothies en de fairtrade en biologische producten van PURO."

Open dag

Voor iedereen die een kijkje wil nemen in het nieuwe Paramedisch Centrum Maassluis is er aanstaande zaterdag, 11 mei, een Open Dag. "Tussen 11.00 en 16.00 uur kan iedereen geheel vrijblijvend binnen komen lopen." Tijdens deze Open Dag zal Passion For Yoga een workshop verzorgen en geeft de diëtist een lezing over trends op het gebied van voeding. Verder zullen er boks- en rolstoelhandbalclinics worden gegeven en zijn er nog leuke kinderactiviteiten.