Ook na Kunstroute veel Maassluise kunst in Museum Maassluis

Redactie 20-04-2019
Foto: Museum MaassluisOok na de Kunstroute is er veel Maassluise kunst te zien in Museum Maassluis.

De Kunstroute 2019 is achter de rug, maar tot en met 30 juni is in Museum Maassluis nog heel veel werk van Maassluise kunstenaars te zien. Het motto van deze tentoonstelling is 'Grenzeloos & Tijdloos'. Daarmee wordt de verbinding gelegd tussen het motto van de Kunstroute – Grenzeloos – en het feit dat de expositie een beeld geeft van werk van Maassluise kunstenaars dat in de afgelopen decennia in het museum te zien is geweest.

De eerste gezamenlijke expositie van drie Maassluise kunstenaars was in 1947 in de gymnastiekzaal van de toenmalige Minister de Visserschool aan de Fenacoliuslaan. Wegens succes werd die een jaar later met meer deelnemers herhaald. De affiche van die tentoonstelling hangt nu in het museum, samen met een leuke collectie van posters van andere tentoonstellingen van Maassluise kunstenaars en van de Kunstroutes (vroeger Kunst- en Atelierroute) van de afgelopen 20 jaar.

Er is echter heel wat meer te zien. Om te beginnen veel nieuw werk van de huidige 27 deelnemers in de Stichting Maassluise Kunstenaars (SMK) die ook de Kunstroute organiseert. Dat geeft een mooi beeld van de grote variëteit aan kunstuitingen binnen de SMK. Daarnaast heeft Museum Maassluis uit de eigen collectie een interessante selectie gemaakt van werk van Maassluise kunstenaars die al eerder in het museum hebben geëxposeerd. Van een van hen, Henk Fortuin, heeft de stichting die zijn artistieke nalatenschap beheert, in een aangrenzende zaal een kleine eigen expositie ingericht.

De expositie 'Grenzeloos & Tijdloos 'is te bekijken van dinsdag tot en met zondag tussen 14.00 en 17.00 uur.

Museum Maassluis, Zuiddijk 16, 3143 AS Maassluis, 010-5913813.

info@museummaassluis.nl , www.museummaassluis.nl.