Epilennium MaassluisNieuwe behandeling bij pigmentvlekken in het gelaat

Redactie 19-04-2019
De Cosmelan is een behandeling die het dieper gelegen pigment aan kan pakken.
Foto: Epilennium

Cosmelan is de nieuwste behandeling van Epilennium Maassluis bij hyperpigmentatie in het gelaat. "Heeft u last van pigmentvlekken in het gelaat en heeft u al van alles geprobeerd, maar zonder resultaat? Dan is deze behandeling misschien wat voor u", zegt Claudia Thoen van Epilennium Maassluis.

De Cosmelan is een behandeling die het dieper gelegen pigment aan kan pakken. Het zorgt ervoor dat de productie van melanine (pigmentcellen) geremd wordt. Claudia: "Hierdoor worden de pigmentvlekken minder en het heeft ook een preventieve werking op het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken."

Diep in de huid

Pigmentvlekken kunnen ontstaan door de zon, hormonen of door bijvoorbeeld zwangerschap. Claudia: "Pigment in het gelaat is vaak lastig weg te krijgen met behandelingen zoals peelings of IPL. Dit komt doordat het pigment erg diep in de huid zit. Helaas krijgt wel negentig procent van de vrouwen boven de vijftig jaar er mee te maken. Hyperpigmentatie wordt dan ook wel eens de nieuwe huidveroudering genoemd."

Cosmelan bestaat niet alleen uit de behandeling bij Epilennium, maar er worden ook thuisproducten meegegeven. "Deze thuisproducten zijn even belangrijk als de behandeling bij ons. Op deze manier werken we samen aan een mooi resultaat", aldus Claudia.

Jubileum

Dit jaar viert Epilennium haar 20-jarig bestaan. Twintig jaar geleden was Epilennium een van de eerste laserklinieken van Nederland. "Ontharingsbehandelingen met laser waren toen veel minder bekend, het was nog een soort taboe, en er was dan ook veel minder aanbod." Bij Epilennium wordt nu gewerkt met de Soprano ICE laser; een prijswinnende laser. "De Soprano ICE laser werkt met de zogenoemde SHR techniek, het heeft een koelingssysteem en de meest innovatieve techniek. Dit alles zorgt ervoor dat de behandeling zo goed als pijnloos is." Met 20 jaar ervaring is Epilennium een deskundige op ontharingsgebied en om het jubileum te vieren hebben zij een speciale jubileumactie. "Heel 2019 bieden wij alle IPL en laser ontharingsbehandelingen aan met 20 procent korting", zo besluit Claudia.

Epilennium Maassluis is gevestigd in Medische centrum Docwerk, De Vloot 206C, Maassluis. Kijk voor meer informatie op www.epilennium.nl of neem telefonisch contact op via 010-2467660.