Open Ride Fietspromo naar Puttershoek

Redactie 11-04-2019
Foto: FietspromoTraditiegetrouw werd in Puttershoek in de theetuin onder de molen gepauzeerd voor koffie\/thee met gebak.

Het toerfietsseizoen 2019 van Fietspromo begint nu echt op gang te komen. Eind maart liep de Markt al vol voor het startschot van het toerfietsseizoen en ook afgelopen weekend kon Fietspromo weer rekenen op een overtuigende opkomst bij de eerste "Open ride" van dit seizoen. Deze ritten zijn toegankelijk voor zowel leden als niet leden.

Zondag verzamelden zich toch 30 rijders voor een "traditionele" tocht naar Puttershoek. Om 09.30 uur zette 2 groepen zich in beweging richting de Vlaardingsdedijk. Tijdens de heen rit passeerden de groep de Benelux en de Heinenoord tunnel.

Hoewel in 2 groepen werd gereden bleven zij bij elkaar in beeld en werd in een gestaag tempo de eerste kilometers naar Puttershoek afgewerkt. Ook dit jaar was de theetuin onder de molen in Puttershoek de gelegenheid waar de gehele groep zich onder het genot van koffie/thee met gebak zich weer kon opladen voor de terugreis. Voor de terugreis konden de Fietspromo's kiezen uit 3 opties. Een tour van 105 kilometer door de Hoeksewaard, een kortere rit van 85 kilometer die via Oud-Beijerland direct terug voerde naar Maassluis of een tocht van 95 kilometer met een stop in Kralingen om de deelnemers aan de Rotterdam Marathon nog een hart onder de riem te steken. Iedere groep vertrok daarop binnen het eigen vermogen aan het 2e deel van de tocht. Met een enkele lekke band en zonder verdere ernstige ongelukken bereikte iedereen moe maar voldaan de eindstreep.

Als u deze "open ride" hebt gemist dan is 5 mei een nieuwe kans.

Wil je daar niet op wachten en toch eerder als kennis maken met Fietspromo? Kom dan op de woensdagavond naar de trainingen van Fietspromo. Daar gaat het niet alleen om met elkaar te fietsen, maar ook om wat van elkaar te leren zoals fietsen in een groep, de juiste lijn volgen maar ook oefeningen om de conditie te verbeteren.

Heb je zin om mee te rijden of wil je eens kennis maken met Fietspromo, neem dan contact met ons op via info@fietspromo.nl of kom gewoon met je fiets (en valhelm) naar de trainingsavond. Verzamelen bij de kantine van wandelsportvereniging VTM aan de Albert Schweitzerdreef. De starttijd is om 19.00 uur.

Wil je eerst meer weten of lezen over Fietspromo bezoek dan onze website op www.fietspromo.nl. Hier is ook een overzicht van het totale fietsprogramma voor 2019 met interessante tochten binnen en buiten Maassluis te vinden.

Subsponsor: Opschoor Makelaar