Grote judosuccessen op NK voor Mahorokan

Redactie 11-04-2019
V.l.n.r. Yannick (2), Joshua (1), Wladik (3)
Foto: Mahorokan

Afgelopen zaterdag vonden in Leek de Nederlandse kampioenschappen plaats voor jongens en meisjes onder 15 jaar. Twee weken geleden wisten 11 judoka's van Mahorokan zich hiervoor te plaatsen door bij de beste 4 te eindigen tijden de Zuid-Hollandse kampioenschappen.

In het ochtendblok wist Joshua de Lange (-50 kg) in de voorrondes al zijn partijen voortijdig te beslissen met zeer dominant judo en zich op overtuigende wijze te plaatsen voor de finale. In dezelfde klasse lukte het ook Yannick Bosveld om al zijn partijen met hard werken en goed judo naar zich toe te trekken, waardoor het een gehele Mahorokan finale zou worden. In een spannende finale, die na de reguliere tijd nog geen scores hadden opgeleverd moest er worden verlengd via een golden score. Het was uiteindelijk Joshua, die na 2 minuten de winnende score kon maken en zijn Nederlandse titel (vorig jaar kampioen -46 kg) kon prolongeren. Een prachtige gouden en zilveren medaille voor beide trainingsmaatjes.

Ook Wladik Dantuma (-42 kg) wist zich op goede wijze te plaatsen voor de halve finales, maar had in deze halve finale niet al het geluk aan zijn zijde en moest de overwinning aan zijn tegenstander laten. In de strijd om het brons herpakte Wladik zich goed en wist deze voortijdig in zijn voordeel te beslissen.

In het middagblok zouden ook nog mooie successen volgen, want Robin Maurits (+63 kg) liet vanaf het eerste moment al zien, dat zij hier deze dag de allerbeste was in haar klasse. Al haar wedstrijden, inclusief de finale wist ze zeer snel in haar voordeel te beslissen en het goud voor zich op te eisen.

Ook Storm van Dijk (-60 kg) bereikte de finale, maar moest net als 2 weken geleden zijn meerdere erkennen in zijn districtsgenoot uit Den Haag. Echter deze zilveren medaille is een mooie beloning voor een lange periode hard trainen.

Faisal Engel (+66 kg) wist na verlies in de halve finale de strijd om het brons op grootse wijze binnen te halen door zijn tegenstander voortijdig te verslaan. Door het brons van Faisal kwam de teller voor de Mahorokan judoka's te staan op 2x goud, 2x zilver en 2x brons.

De coaches Peter van Marsbergen, Timo Slootheer en Darcel Henneveld kunnen tevreden terugkijken op een zeer succesvol verlopen Nederlands Kampioenschap.


Ander nieuws
Deel dit artikel