Oecumenische Pelgrimage in Maassluis

Redactie 30-03-2019
Foto: PRIn een lang lint werd van Maassluis naar Maasdijk v.v. gelopen.

Na een zorgvuldige voorbereiding door Nadine en Hans van Leeuwen van de Petrus en Paulus kerk en Dirk van der Eijk van de protestante kerk was het op zaterdagmorgen 23 maart zover. De dag begon met een kop koffie in de 'tentkerk' met een korte viering waarin ds. Gerrit van Dijk voor ging. Dan volgde de Pelgrimage, een wandeling van ruim 10 km met 70 deelnemers richting Maasdijk.

Onderweg ontmoette de deelnemers uit de verschillende kerken elkaar en komen mooie gesprekken op gang. Er werd gelopen door landerijen en langs de Oranjeplassen naar het familiebedrijf Beekenkamp in Maasdijk.

Daar werden we hartelijk ontvangen met koffie, thee en heerlijke koek. Hans Prins vertelde ons over het wel en wee van de Stichting Avavieren (Aangepast vakantie vieren). Het verhaal ging over aangepaste vakantiehuizen aan zee voor gezinnen met een geestelijk en/of lichamelijk gehandicapt kind. Nog onder de indruk van het prachtige verhaal ging de wandeling weer terug richting Petrus en Pauluskerk in Maassluis. In de kerk aangekomen was er een lunch. Als afsluiting volgde een korte vesper onder leiding van pastor Kees Koeleman. Bij het verlaten van de kerk werd gecollecteerd voor Avavieren. De opbrengst was enorm, namelijk € 675,-.