Bezoekersaantallen Theater Koningshof afgelopen jaar gestegen

Redactie 22-03-2019
Foto: Roger van der KraanSinds februari vorig jaar is Wim Staessens directeur van Theater Koningshof.

Wim Staessens kan tevreden terugkijken op zijn eerste jaar als directeur van Theater Koningshof. In februari was het een jaar geleden dat de Vlaming naar Maassluis kwam. In dat jaar zijn de bezoekcijfers van theater- en filmvoorstellingen volgens hem "goed de lucht in gegaan."

door Chrit Wilshaus

Dat vertelde hij afgelopen maandagavond op een bijeenkomst met een informeel karakter waarin hij belangstellenden bijpraatte over hoe de vlag er nu bij hangt bij het Maassluise theater. Het succes van het gestegen aantal bezoekers is volgens Staessens te danken aan het feit dat er sinds vorig jaar meer geprogrammeerd wordt naar de behoeften van de bezoekers. Maar volgens Staessens betekent dat niet dat het alleen maar u-vraagt-en-wij-draaien is. Vooral de jeugd- voorstellingen bleken allemaal goed te lopen. Veel daarvan waren uitverkocht en ook bij de voorstellingen die dit seizoen geprogrammeerd staan, is een aantal al uitverkocht of gaat dit volgens Staessens zeker gebeuren. Ook de Ladies Only-avonden worden goed bezocht. Het geheim zit vooral in de keuze voor, wat hij noemt, grote en kleine namen. Vooral op cabaretgebied. "Ik kijk dan ook met een heel goed gevoel terug op het eerste jaar, waarin we met ons hele team keihard aan de slag gegaan zijn en dat betaalt zich nu terug."

Project 7

Het voorbije seizoen werden een zestigtal voorstellingen geprogrammeerd. Een aantal dat, denkt Staessens, voor Maassluis een mooi aantal is. Maar ook is hij enthousiast over de co-creatieraad die binnen de muren van Koningshof is ontstaan. Momenteel wordt gewerkt aan Project 7, een initiatief van deze raad. Deze week wordt hier flink voor geoefend. De kaartverkoop van de drie voorstellingen die gegeven worden, loopt goed. "Ik ben er heel enthousiast over en trots op dat dit in Maassluis ontstaat en dat we dit dankzij de inzet van velen voor elkaar krijgen", besluit Staessens.