Stichting RataPlan opent een kringloopwinkel in Maassluis

Redactie 15-03-2019
Foto: PRDe nieuwe vestiging van Rataplan gaat 28 maart open.

Binnenkort is Maassluis een kringloopwinkel rijker. RataPlan opent op donderdag 28 maart namelijk een vestiging aan de Industrieweg 30 - 48 te Maassluis.

Kringloopliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Kringloopwinkel RataPlan biedt vanaf donderdag 28 maart een breed assortiment tweedehands spullen, van kleding tot boeken en van kleingoed tot meubels. Naast de bekende kringloopafdelingen krijgt RataPlan ook een fietsenafdeling met fietsenmaker voor de kleine reparaties. Daarnaast is er een koffiecorner voor een pauze tijdens het kringloopavontuur.

Werkgelegenheid

Stichting RataPlan biedt spullen een tweede leven waardoor het milieu bespaard wordt. Daarnaast is het belangrijkste doel betaald werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medewerkers van RataPlan hebben, om welke reden dan ook, de aansluiting met de reguliere arbeidsmarkt verloren. Via RataPlan krijgen zij weer de mogelijkheid om mee te doen in de maatschappij. In totaal biedt RataPlan momenteel aan ruim 850 mensen een betaalde baan. Daarnaast zijn er nog 350 mensen bij RataPlan aan het werk via een werkervaringsplek, stage of als vrijwilliger.

Met de kringloopwinkel in Maassluis verwacht RataPlan werk te kunnen bieden aan ruim 20 mensen. Dit wordt gedaan in samenwerking met Stroomopwaarts. Stroomopwaarts is er voor de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam op hun weg naar werk en stelt eigen kracht en deelname aan de samenleving voorop. RataPlan en Stroomopwaarts werken al jaren samen om arbeidsplaatsen in te vullen. Denk hierbij aan banen voor sorteermedewerkers, magazijn-, horeca- en kassamedewerkers. Daarnaast worden spullen gratis opgehaald bij de mensen thuis. Dit creƫert weer een baan voor een chauffeur en een bijrijder.

Feestelijke opening

Vanaf donderdag 28 maart om 9.00 uur zijn alle kringloopliefhebbers van Maassluis en omgeving van harte welkom bij kringloopwinkel RataPlan. Om 10.00 uur wordt de winkel officieel geopend door wethouder Sjoerd Kuiper en Desiree Curfs, de directeur van Stroomopwaarts. Tijdens het kringloopshoppen kan er volop worden genoten van live muziek, verzorgd door Marielle Flens. Marielle is bekend van het TV-programma 'The Voice of Holland'. Daarnaast worden er gratis hapjes en drankjes uitgedeeld en lanceert de kringloop een winactie. Kringloopwinkelen is nog nooit zo leuk geweest!