Start badminton jeugd competitie

Redactie 14-03-2019
Foto: BC MaassluisDe jeugdploegen in actie.

Afgelopen zaterdag 9 maart was de start van de jeugdcompetitie bij Badminton Club Maassluis. Met 5 teams is de vereniging goed vertegenwoordigd. Alle teams nemen deel aan de bondscompetitie regio Zuid-West en zijn zoveel mogelijk op speelsterkte ingedeeld. Hierdoor kan het zijn dat verschillende leeftijden bij elkaar in één team zitten. Er wordt gespeeld met 2 mixteams (jongens en meisjes), 1 meidenteam en 2 jongensteams. Het eerste mix-team met Maram, Billad, Baneen, Dave en Dennis verloor helaas met 8-0 maar speelde wel een driesetter dus volgende keer gaat het nog beter. Het tweede mix-team met Sanne (B), Sanne (de G), Nienke, Sacha, Finn en Rafael Jesse verloor helaas met 2-6, Sanne (de G) en Nienke wonnen hun dubbel en Sanne (B) won haar single.

Het meidenteam met Marit, Aurélie, Bagdad en Irene won overtuigend met 8-0 en staat bovenaan.

In de jongenscompetitie speelde team 4 met Justin, Mike, Marijn, Wout en Melle met 4-4 gelijk: Justin en Marijn, Wout en Justin, Mike en Wout wonnen alle drie hun dubbel en Mike won zijn single. Team 5, het tweede jongensteam met Matthijs, Xander, Bram, Tobie en Zino, speelde ook met 4-4 gelijk. Zino en Bram wonnen beide hun single en Zino en Matthijs en Tobie en Xander wonnen samen hun dubbel. Al met al een goede start en leuke wedstrijden. Voor alle uitslagen en standen check www.badmintonnederlandtoernooi.nl (zoeken op naam speler).

Op woensdagen traint de jeugd van 18:00 uur tot 20:00 uur. Check www.bcmaassluis.nl of de facebookpagina voor de mogelijkheden.