M.S.V.'71 nestelt zich in de subtop na zege op HPSV

Redactie 14-03-2019
Jack van der Vlugt was met 3 doelpunten de man van de wedstrijd.
Foto: M.S.V. '71

M.S.V.'71 kwam tegen HPSV flitsend uit de startblokken. De meeste spelers hadden de bal nog niet getoucheerd toen Jeremy van Loenen de score al opende. (0-1). Een paar minuten later moest doelman Martin Zonneveld al voor de 2e keer de bal uit het net halen toen Jack van der Vlugt zijn eerste van de middag afdrukte. (0-2). En binnen het kwartier was de rappe vleugelspits opnieuw succesvol en bracht de stand op een veilige 0-3.

De wedstrijd leek hiermee al vroeg gespeeld. Daardoor werd de concentratie bij M.S.V.'71 wat minder en was men slordiger in de afronding. Een slippertje van centrale verdediger Ricardo de Jager leverde M.S.V.'71 geen averij op omdat Niels van der Spek geen raad wist met de opgelegde kans. Zijn schot ging naast.

Geschrokken stelden de bezoekers snel orde op zaken en kwamen na 38 minuten op 0-4. . Een vloeiende aanval met Paul Dorsman en Rick de Jonge werd door Christian van der Pol binnengeschoten. (0-4).

Vlak voor de pauze kwamen de gastheren via een strafschop op 1-4. Ricardo de Jager vloerde Nick van Toor binnen de zestien. Niels van der Spek mocht vanaf 11 meter het vonnis vellen. (1-4).

M.S.V.'71 begon belabberd aan het 2e bedrijf. Veel onnodig balverlies, slordig en niet geconcentreerd. HPSV profiteerde razendsnel. Want binnen 5 minuten stond de 2-4 al op het bord toen Niels van der Spek profiteerde van een foutieve terugspeelbal van Mohammed Rasuli. (2-4).

De thuisclub putte moet uit deze snelle 2e goal en ging met veel inzet op zoek naar de aansluitende treffer. Het Haagse overwicht leverde echter niet meer op dan een paar halve kansen. De thuisploeg ging wel steeds meer ruimte weggeven waardoor M.S.V.'71 nog een paar grote mogelijkheden kreeg om de score verder uit te bouwen met Christian van der Pol in een belangrijke rol. Eerst raakte de M.S.V.'71 spits de paal. Daarna wist hij met een prima actie Rick de Jonge in stelling te brengen (schot geblokt) en tenslotte maakte hij zich in de zestien in de kleine ruimte geweldig vrij, maar werd zijn schot gekeerd door doelman Zonneveld.

Toch zou het nog 2-5 worden. Vroeg storen van Jack van der Vlugt bezorgde de bal bij Christian van der Pol, die razendsnel Rick de Jonge aanspeelde. Diens voorzet kon vervolgens simpel worden binnengetikt door Jack van der Vlugt. Zijn derde deze middag.

Hoofdsponsor: Segment