Excelsior M onderuit tegen hekkensluiter VVSB

Redactie 14-03-2019
Foto: Harry NoordhofJeremy Moreno slamomt zich door de VVSB verdediging.

Na een vrij voetbalweekend hervatte Excelsior Maassluis de competitie met een uitwedstrijd tegen VVSB. Een tegenstander die voor haar laatste kans vecht om in de Tweede Divisie te blijven.

Na amper een minuut lag de openingstreffer al in het doel bij VVSB. Een mooie lange bal van aanvoerder Daan Smith kwam aan de rechterkant terecht bij Milan van Ewijk. De verdediger had vervolgens een goede voorzet in huis waardoor Vincent van den Berg de bal bij de tweede paal kon binnentikken (0-1)

Hierna kwam de thuisploeg snel met een antwoord. Slordig uitverdedigen aan Excelsior M-kant zorgde ervoor dat keeper Jean-Paul van Leeuwen moest redden op een volley van Frans van Niel. Het bleek uitstel van executie te zijn want binnen het kwartier werd het alsnog gelijk. Bij een corner van VVSB kon Tommy Bekooij, de gevaarlijkste VVSB speler uit de eerste helft, de bal binnenkoppen (1-1)

Na rust startte Excelsior Maassluis wederom sterk en kreeg doelpuntenmaker Van den Berg meteen een kans om Excelsior M weer op voorsprong te zetten. Met een bekeken lob verraste de aanvaller bijna doelman Valk, die er nog net op tijd een handje tegen aan kreeg.

Ook uit de daaropvolgende dode spelmomenten was Excelsior Maassluis diverse keren dichtbij een doelpunt maar steeds wilde de bal niet goed vallen voor de Tricolores. Enkele minuten daarvoor had scheidsrechter Cairo overigens de bal op de stip kunnen en wellicht moeten leggen toen Sekou Sylla voor zijn ogen onderuit werd gelopen.

En als je het doelpunt zelf niet maakt zal je altijd zien dat de tegenstander dit wel doet. Een vrije trap van verre afstand werd niet goed beoordeeld door Van Leeuwen waarna de bal via de lat terug het veld in kwam en Tim de Rijk de rebound binnen kon werken (2-1).

Meteen in de volgende aanval was Excelsior M dichtbij de gelijkmaker. De mee opgekomen verdediger Milan van Ewijk kreeg de bal maar zag zijn schot net voorlangs het doel verdwijnen.

Trainer Dogan Corneille wisselde vervolgens aanvallend en bracht Tobias Kleijweg en Jeremy Moreno in de ploeg. Beide spelers werden voorin neergezet. Het bracht veel gevaar, leverde kansen op maar zorgde niet voor het gewenste resultaat.

Toen de gastheren in de laatste minuut vanuit een vrije trap ook nog eens de 3-1 op het scorebord zette was de wedstrijd definitief gespeeld en droop Excelsior M af.

Komende zaterdag komt De Treffers op bezoek in Maassluis. De aftrap is om 14.30 uur.