De nieuwste 'Mooie schepen en banen in de haven van Rotterdam'

Redactie 16-03-2019
Foto: PR

Op elk potje past een deksel en bij elke lading past een schip, waarbij nauwelijks een ladingsoort is te bedenken die niet in Rotterdam wordt overgeslagen. Deel 7 van de succesvolle serie geeft opnieuw een indruk van de grote diversiteit in zowel schepen als banen en waarvan bijzonderheden voor het voetlicht worden gebracht.

De reeks begon in 2010 met het doel 'schepen van deze tijd' in boekvorm gestalte te geven, met inbegrip van educatieve elementen en kenmerkende havenfuncties. Ook dit deel bevat een scala aan scheeps- en havenfoto´s die de inspiratie vormden voor de bijbehorende teksten en de schepen letterlijk van A tot Z in beeld te brengen. Verder worden er elf bijzondere maritieme beroepen beschreven aan de hand van interviews.

Het eerste exemplaar van het nieuwe boek wordt vrijdagavond 22 maart 2019 uitgereikt aan Bas Janssen, directeur van Deltalinqs in zaal Maashaven van het IBIS Hotel te Vlaardingen, Westlandseweg 270, 3131 HX Vlaardingen, door de auteurs Cees de Keijzer en Piet van Dijk, respectievelijk voorzitter en secretaris van de World Ship Society Rotterdam Branch

Vanaf 23 maart is het rijkelijk geïllustreerde en 112 pagina's tellende boek verkrijgbaar in de boekhandel voor € 18,95 (ISBN: 978-90-78388-18-0) of te bestellen via www.watermerk.eu.