Eventuele verbeteringen rondom Westeinde worden in kaart gebracht

Redactie 08-03-2019
Foto: Roger van der KraanOok het parkeerbeleid rondom de nieuwe Lidl wordt in kaart gebracht.

Winkeliers van Winkelcentrum Westeinde zijn opgelucht dat de bouwactiviteiten van de Lidl nu over zijn en de supermarkt zijn deuren voor het publiek heeft geopend. Volgens een detailhandelaar zorgt dat ook voor meer bezoekers in de rest van het winkelcentrum.

Binnenkort gaat de gemeente samen met een aantal omwonenden nogmaals een ronde maken door het gebied en kijken welke zaken voor verbetering/verandering in aanmerking komen. Volgens wethouder Sjoerd Kuiper is bijvoorbeeld al de wens geuit voor meer fietsparkeervoorzieningen. Daarnaast zorgt de indeling van het stukje parkeerterrein aan de zijkant van de supermarkt momenteel voor verwarring over waar er geparkeerd mag worden. Laatst leidde dat tot een situatie waarbij een automobilist allerlei capriolen moest uithalen om uit een parkeerhaven weg te kunnen komen. En verder steken sommige auto's erg ver over het toch al niet al te brede trottoir heen met alle gevolgen voor voetgangers (al dan niet met rollator of kinderwagen).

Wethouder Kuiper beklemtoont de nieuwe Lidl een grote verbetering voor de wijken er omheen te vinden. Volgens hem is op veel locaties in de stad het nodige geïnvesteerd in de voorzieningen.