MTS Euro Products gaat eindelijk naar De Dijk

Redactie 21-02-2019
Foto: Roger van der KraanHet hoofdkantoor en het nieuwe logistieke centrum van MTS Euro Products komen straks op De Dijk.

Jaren geleden had Gerrit Malipaard al plannen om met MTS Euro Products naar De Dijk te gaan. Maar daar zag hij vanaf, toen het college destijds liet weten toestemming te willen geven voor de vestiging van een jeugdinstelling.

door Chrit Wilshaus

Uiteindelijk kwam die instelling er (ook elders in de stad) niet en begroeven Malipaard en het college de strijdbijl. Afgelopen maandag ondertekende Malipaard en burgemeester Edo Haan (in diens werkkamer) de koopovereenkomst voor een kavel van 30.000 vierkante meter op De Dijk. Op het bedrijventerrein in ontwikkeling komt het hoofdkantoor en wordt tevens het nieuwe logistieke centrum gevestigd. Het pand, waarvan de bouw volgens planning in juli 2021 begint, wordt klimaatneutraal gebouwd. Bij de ondertekening van de koopovereenkomst vertelde Malipaard bewust te hebben gekozen voor een nieuwe vestiging in Maassluis. "Ik ben er als Maassluise ondernemer trots op dat we, wederom, nieuw kunnen gaan bouwen in Maassluis en op deze wijze onze bijdrage kunnen leveren aan de werkgelegenheid binnen de gemeente. Ook zijn we blij met de medewerking van de gemeente Maassluis waardoor dit snel vorm heeft gekregen. Wij zijn straks klaar en goed uitgerust voor al onze toekomstplannen." Naar verluidt zou er op de nieuwe locatie in eerste instantie voor dertig mensen werk zijn.

Blij

Wethouder Gerard van der Wees was maandagmiddag volgens eigen zeggen blij dat hij het nieuws eindelijk na buiten kon brengen. "Hier is natuurlijk een heel traject aan voorafgegaan. Sjef Evers (voorganger van Van der Wees, red.) heeft hier al heel erg aan getrokken. En dat geldt ook voor verschillende ambtenaren en mijzelf. We zijn heel blij dat Gerrit Malipaard ervoor gekozen heeft om aan De Dijk zijn bedrijf verder te ontwikkelen en uit te breiden."

Vergevorderd

Zit er wat De Dijk betreft nog meer in de pijplijn? Van der Wees: "We zijn vergevorderd met een aantal andere partijen. Met zeker twee verwachten we binnen een aantal maanden wel tot overeenstemming te komen. En met een aantal andere partijen zijn we ook goed op streek." Recent werd de gemeenteraad vertrouwelijk geïnformeerd over de gegadigden voor De Dijk met wie de gemeente praat. Heeft dat wat kou uit de lucht gehaald? De wethouder opnieuw: "Het lastige van dit soort zaken is dat je in het openbaar vanwege de onderhandelingen geen namen kunt noemen van partijen met wie je om tafel zit. Vandaar dat we kozen voor een besloten en vertrouwelijke bijeenkomst om wel namen en rugnummers te kunnen noemen. Ik had het idee dat de raad heel positief was over de aanpak door de gemeente Maassluis."