Mini tentoonstelling Jong Talent

Redactie 08-02-2019
E\u00e9n van de schilderijen van Midas.
Foto: Kunst Uitleen Maassluis

Tot 22 februari heeft de Kunstuitleen Maassluis een bijzondere mini tentoonstelling. Een poosje geleden kwam de 14 jarige Midas Hussein langs in de Kunstuitleen Maassluis. Zij schildert ook en ze vroeg spontaan of zij ook eens mocht exposeren. Dat mocht.

Midas komt uit Syrie en zij woont al 4 jaar in Nederland. Zij is zoals gezegd, 14 jaar oud, en zit op het VWO van het Revius College in Maassluis. Ongeveer 2 jaar geleden is zij begonnen met schilderen. In eerste instantie zocht zij naar inspiratie door te kijken naar andere kunstweken. Meestal waren dat werken van onbekende kunstenaars. Maar zij keek ook naar werken van bekende kunstenaars en probeerde hun technieken na te doen. Dat laatste was heel moeilijk en lukte zelden. Daarom schildert ze geen bekende werken meer na.

Nu Googled ze naar een foto's van een leuk onderwerp en schildert dat na. Haar werken hebben dan ook mooie titels bijv. Cherry Blossom in the Moonlight en The Way to Be Free.

Afgelopen vrijdag zijn zes van haar werken opgehangen in de Kunstuitleen Maassluis. Kom langs en neem een kijkje op deze minitentoonstelling van Midas Hussein. Haar werken zijn voor een kleine prijs ook te koop.

De Kunstuitleen Maassluis is gevestigd in de Bibliotheek Maassluis, Uiverlaan 18, 3145 XN Maassluis. Openingstijden: ma t/m vrij van 14.00-17.00 uur. Za 10.30-13.00 uur.