Winst voor Heren 1 en Dames 1 Green Eagles

Redactie 07-02-2019
Foto: MBV Green EaglesHeren 1 Green Eagles seizoen 2018-2019.

Afgelopen weekend wonnen zowel de basketbal Dames als de Heren van Green Eagles. Dames 1 won uit van de nummer 3 Cangeroes en Heren 1 won thuis van de nummer 7 Hurricanes.

De heren hadden de heenwedstrijd tegen Hurricanes met 78-61 verloren. Na een slechte competitiestart staan de heren inmiddels vierde in de 1e klasse. Een overwinning was dan ook noodzakelijk om bij de top drie te kunnen eindigen. De Eagles en Hurricanes waren in het eerste kwart gelijk aan elkaar. Beide teams gaven verdedigend weinig weg zodat het na 1 kwart 12-12 was. Wel zagen de Eagles center Harry van Malsen uitvallen met een ernstige enkel blessure. Het tweede kwart was (te) hard en werden er te weinig fouten gefloten wat de wedstrijd niet ten goede kwam. De Eagles hadden hier het meeste last van getuige de 25-30 ruststand. Na rust kwamen de Eagles aanvallend beter voor de dag. De Eagles trokken in de 5e minuut de stand gelijk (32-32) en begonnen zelfs het vierde kwart met een 39-34 voorsprong. Hurricanes gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kwamen terug en namen met nog 4 minuten te spelen een 42-43 voorsprong. Een driepunter van Stefan Kraaijeveld en een score plus bonus van Jeroen Derksen brachten de Eagles weer op voorsprong en gaven dit niet meer weg. De eindstand was derhalve 56-47 in het voordeel van Green Eagles. In de dubbele cijfers kwamen Jeroen Derksen (19) en Stefan Kraaijeveld (17).

De dames van de Green Eagles gingen zondagmiddag op bezoek bij het Utrechtse Cangeroes. Het was een confrontatie tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst. Beide ploegen hadden tot nu toe 2 keer verloren. De wedstrijd in Maassluis aan het begin van de competitie was ruim met 60-81 door de Cangeroes gewonnen en zij waren dit keer dan ook de favoriet. Dit keer waren de Eagles echter ruim te sterk met 49-77. Een belangrijke overwinning met 28 punten verschil waardoor bij gelijk eindigen van beide ploegen in de competitie ook nog eens het doelsaldo in het voordeel van de Eagles is. Kelly Brugman scoorde vandaag 21 punten en pakte 15 rebounds. Ook hield zij de topschutter van de thuisploeg op slechts 3 punten! Kirsten Boer besloot een sterke wedstrijd met 17 punten en 14 rebounds. Willeke Bruins maakte 12 punten (12 rebounds). Komende zaterdag spelen de Eagles om 21.00 uur thuis tegen middenmoter Grasshoppers

Wil je een keer vrijblijvend mee doen en kijken of basketbal bij jou past? Stuur een e-mail naar info@greeneagles.nl.