Café Pulp Maassluis opent in Februari

Redactie 29-01-2019
Foto: Roger van der KraanWiebe Kuipers (r) nam op 14 januari het stokje over van Dennis Valstar.

Begin januari werd er bekend gemaakt dat Biercafé Oporto, een begrip in Maassluis en omstreken, definitief haar deuren ging sluiten. Wiebe Kuipers nam op 14 januari het stokje over van Dennis Valstar.

De nieuwe eigenaar heeft grote plannen met de zaak. "Het moet een plek voor jong en oud blijven," laat hij weten. "Men kan echter wel een nieuw eigenzinnig karakter verwachten. Overdag zullen mooie bieren, wijnen en cocktails geschonken worden en in de nacht zullen discoballen de toon zetten."

Roots aan de Waterweg

Wiebe Kuipers is geboren en getogen in Maassluis en groot gebracht in Oporto, destijds de stamkroeg van zijn ouders. Zijn team, waarmee hij ook een café heeft opgezet in het eeuwig zonnige Ibiza, was verrast dat hij een tweede zaak wilde openen in de eerste stad aan de Waterweg, terug naar zijn roots. "Ik zie hele toffe ontwikkelingen in Maassluis. Met de komst van het prachtige nieuwe Hotel Maassluis, restaurants als Smaak en Meer en bijvoorbeeld Grand café 't Hoofd. Ik denk dat er in de stad nog ruimte is voor een huiselijk café." Het is overigens niet de eerste keer dat Wiebe Kuipers met zijn team een café als dit opent in Nederland. Eerder deed hij dit op de Witte de Withstraat in Rotterdam, onder dezelfde naam.

Ziel van Oporto

De bierliefhebbers van het voormalige Biercafé Oporto zullen niet worden teleurgesteld, laat Kuipers weten. In samenwerking met voormalig exploitant Dennis Valstar heeft Kuipers de favoriete bieren van de stamgasten van het biercafé meegenomen in zijn assortiment. "We willen vernieuwen en verjongen, maar de ziel van Oporto moet erin blijven," aldus de nieuwe eigenaar.

Nieuw leven

In de maand januari zal de zaak van binnen flink onder handen genomen worden. Tegen de zomer zal ook de buitenkant van het pand worden aangepakt. Dit om uiteindelijk de volledige uitstraling van het café nieuw leven in te blazen. Ook worden er plannen gemaakt voor bijzondere evenementen, dit jaar nog. Zo vertelt Kuipers: "Maassluis heeft tal van mooie jaarlijkse evenementen waar wij met Pulp graag onderdeel van willen zijn. In samenwerking met de gemeente en de omliggende horecaondernemers gaan we het gesprek aan om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Het mooiste voorbeeld is de Furieade, ik geloof dat daar samen nog veel meer uit te halen valt."

Iedereen is uitgenodigd om vrijdag 8 en zaterdag 9 februari naar het openingsweekend te komen van Pulp. Vanaf de opening is deze nieuwe bar iedere donderdag tot en met zondag geopend tot middernacht en iedere vrijdag en zaterdag tot 04.00 uur. Daarnaast zal iedere tweede en vierde dinsdag van de maand een pubquiz plaatsvinden.